28.1 C
București
joi, iunie 20, 2024

Banking & Servicii financiare – Radu Crăciun, APAPR, BCR Pensii: Fondurile de pensii private din România sunt cele mai „naţionaliste“. În OCDE, media investiţiilor în străinătate este undeva în jur de 50%-60%, cu maxime de 80%-90% în ţările baltice. În România, ponderea este de doar 9% – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

♦ Dacă sistemul local rămâne nealterat, activele Pilon II vor creşte cu 25-30 mld.

euro în următorii cinci ani, cam cât s-au strâns în ultimii 16 ani ♦ În ritmul acesta, trebuie să găsim alte canale de distribuţie a afluxului de bani pe lângă Bursa de Valori Bucureşti...

Presupunând că sistemul de pensii private din România rămâne nealterat, activele fondurilor Pilon II vor creşte cu aproximativ 25-30 mld.

Radu Crăciun, preşedinte APAPR, preşedinte directorat BCR Pensii, membru fondator AAFBR: Mărimea sistemului de pensii private se judecă în termeni relativi. Cu alte cuvinte, cât la sută reprezintă activele fondurilor de pensii private raportat la PIB-ul unei ţări, la mărimea economiei unei ţări. În OCDE, raportul dintre pensiile private şi PIB este de aproximativ 100%, în România este 8% în momentul de faţă. Avem încă o cale lungă de parcurs.

♦ Dacă sistemul local rămâne nealterat, activele Pilon II vor creşte cu 25-30 mld. euro în următorii cinci ani, cam cât s-au strâns în ultimii 16 ani ♦ În ritmul acesta, trebuie să găsim alte canale de distribuţie a afluxului de bani pe lângă Bursa de Valori Bucureşti.

Presupunând că sistemul de pensii private din România rămâne nealterat, activele fondurilor Pilon II vor creşte cu aproximativ 25-30 mld. euro în următorii cinci ani, cam cât s-au strâns în ultimii 16 ani. Astfel, intervine problema canalelor prin care facem ca acest capital autohton să ajun­gă în economie, consideră Radu Crăciun, preşedinte APAPR, preşedinte directorat BCR Pensii şi membru fondator AAFBR.

„În ritmul acesta, adică o dublare a acti­velor în cinci ani, cu cele mai bune intenţii pe care le are, Bursa nu va putea să facă faţă aces­tui aflux de capital. Atunci, suntem «con­dam­naţi» să găsim alte canale de finanţare a econo­miei pe lângă Bursă“, a spus Radu Crăciun la conferinţa anuală a AAFBR, ediţia nr. XVI.

„Unul dintre ele este private equity, altul poate fi unul sau mai multe fonduri de infrastructură şi ne putem gândi şi la altele. Este genul de gândire care trebuie să îşi facă loc, pentru că este păcat ca aceşti bani să nu fie investiţi în România şi să migreze în străinătate. Undeva va trebui să îi investim“.Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!