25.8 C
București
duminică, aprilie 14, 2024

Agribusiness – VIDEO Fermierii cehi au reluat protestele și au aruncat bălegar pe străzile din Praga – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Miercuri, mii de fermieri polonezi au protestat în fața guvernului de la Varșovia, incendiind cauciucuri și aruncând petarde.

Luna trecută și fermierii belgieni au incendiat cauciucuri în fața clădirii de la Bruxelles unde a avut loc reuniunea miniștrilor europeni ai Agriculturii.

Camera Agricolă Națională din Cehia (AK) a cerut acordarea unor subvenții similare cu cele din 2022 precum și programe pentru a susține creșterea gradului de ocupare în agricultură, alături de reducerea taxelor pe proprietate pentru terenul arabil...

Fermierii cehi au aruncat bălegar în fața clădirilor guvernamentale și au blocat străzile din Praga cu tractoarele, reluând solicitările pentru mai mult sprijin din partea statului, reducerea birocrației și oprirea importurilor ieftine în Uniunea Europeană, informează Reuters.

În mai multe țări din Uniunea Europeană fermierii au ieșit pe străzi în ultimele săptămâni, nemulțumiți de obstacolele birocratice, măsurile UE destinate combaterii schimbărilor climatice, precum și eforturile de a ajuta Ucraina să își vândă cerealele, scrie Agerpres.

Miercuri, mii de fermieri polonezi au protestat în fața guvernului de la Varșovia, incendiind cauciucuri și aruncând petarde. Luna trecută și fermierii belgieni au incendiat cauciucuri în fața clădirii de la Bruxelles unde a avut loc reuniunea miniștrilor europeni ai Agriculturii.

În ceea ce îi privește pe fermierii cehi, acțiunea de joi a fost cel de al treilea protest demarat de la mijlocul lunii februarie. Fermierii au aliniat sute de tractoare de-a lungul unui drum spre clădirile guvernamentale, ceea ce a afectat traficul și transportul public. Poliția a informat că fermierii au aruncat bălegar, ceea ce a condus la arestarea unei persoane.

Ministrul ceh al Agriculturii, Marek Vyborny, a reiterat că guvernul nu va ceda la presiuni. „Sunt gata să merg și să am o discuție onestă cu fermierii”, a spus Vyborny într-o postare pe platforma de social media X. „Mă aștept la o abordare onestă din partea organizatorilor protestului, care au promis că nu vor bloca traficul în Praga. Nu cred că aruncarea de bălegar pe șinele de tramvai este o astfel de abordare”, a adăugat Vyborny.

Camera Agricolă Națională din Cehia (AK) a cerut acordarea unor subvenții similare cu cele din 2022 precum și programe pentru a susține creșterea gradului de ocupare în agricultură, alături de reducerea taxelor pe proprietate pentru terenul arabil. De asemenea, Camera vrea ca guvernul de la Praga să ajute la rezolvarea problemei surplusului creat pe piețele din UE de importurile ieftine.

„Situația nu este bună și se înrăutățește constant. Atunci când voința politică a coaliției la putere lipsește de doi ani, trebuie să cerem ajutor în mod public”, a spus președintele AK, Jan Dolezal, înainte de proteste.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!