9.8 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024

HoReCa – Grecia: Amendă de 20.000 de euro pentru localurile fără muzică grecească. Indignare la hotelieri și ridiculizare pe internet – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Ministerul Culturii din Grecia va amenda proprietarii de localuri cu 20.000 de euro dacă acestea nu difuzează 45% muzică grecească.

Ministrul Culturii, Lina Mendoni, a introdus un proiect de lege care prevede o amendă de până la 20.000 de euro dacă nu se difuzează 45% muzică grecească în sistemul de sonorizare al unităților, în locuri publice precum aeroporturi, gări, centre comerciale, scrie BNR.

Ministerul Culturii din Grecia va amenda proprietarii de localuri cu 20.000 de euro dacă acestea nu difuzează 45% muzică grecească. Ministrul Culturii, Lina Mendoni, a introdus un proiect de lege care prevede o amendă de până la 20.000 de euro dacă nu se difuzează 45% muzică grecească în sistemul de sonorizare al unităților, în locuri publice precum aeroporturi, gări, centre comerciale, scrie BNR.

Federația pan-elenă a hotelierilor a reacționat cu o declarație tăioasă, afirmând că această politică duce țara cu mulți ani înapoi și folosește metode totalitare, arată G4Media.

„Proiectul de lege al Ministerului Culturii oferă stimulente suplimentare pentru ca melodiile în limba greacă să se audă mai mult. De asemenea, proiectul de lege îi va sprijini pe creatorii greci de muzică”, a declarat ministrul Lina Mendoni într-un interviu pentru Skai FM, scrie Greek Reporter.

„Într-un mediu globalizat, muzica în limba engleză a fost aproape impusă. Răspândirea muzicii în limba greacă este limitată. Noi, în calitate de Minister al Culturii, avem obligația, conform Constituției, de a proteja arta. Proiectul de lege este o serie de stimulente și nu ceva obligatoriu”, a susținut ministrul.

Scopul inițiativei, potrivit proiectului de lege, este de a „consolida cadrul pentru protecția și promovarea muzicii de limbă greacă” și „protecția și răspândirea limbii grecești”.

Potrivit proiectului de lege, mai mult de 45% din muzica difuzată în spațiile comune trebuie să fie în limba greacă. Mendoni a precizat că proiectul de lege se referă doar la muzica pe care hotelierul sau proprietarul unității de cazare turistică dorește să o difuzeze în zonele de așteptare și în lifturi.

„Este o măsură foarte limitată”, a spus Mendoni. „Nimeni nu va interveni în cafenele sau în zonele de luat masa sau, în niciun caz, în camere”.

Proiectul de lege prevede, de asemenea, o creștere cu 5% a timpului de publicitate pentru acele posturi de radio care măresc transmisia de muzică grecească cu 20%, în timp ce obligă filmele finanțate de stat să difuzeze 70% muzică în limba greacă.

Proiectul prevede că filmele audiovizuale și cinematografice grecești finanțate de stat „sunt obligate să includă cântece în limba greacă sau o interpretare muzicală orchestrală a unui cântec în limba greacă în proporție de cel puțin șaptezeci la sută (70 la sută) din totalul investiției muzicale a producției sau a filmului”.

În proiectul de lege aflat în consultare până la 14 martie, amenzi de la 2.000 la 20.000 de euro vor fi aplicate celor care încalcă prevederile relevante.

Proiectul de lege a fost întâmpinat cu indignare de industria turismului.

„O surpriză neplăcută este reglementarea Ministerului Culturii este o surpriză neplăcută. […] Acesta este un intervenționism de stat care ne întoarce cu mulți ani în urmă”, a declarat într-un comunicat de presă, Federația elenă a hotelierilor, amenințând că va folosi toate mijloacele legale grecești și europene.

În comentariile postate pe rețelele de socializare, unii susțin că scopul proiectului de lege este pur și simplu de a crește veniturile companiei care colectează taxele pentru „organizarea proprietății intelectuale”.

Organizația menționată mai sus a răspuns pozitiv la proiectul de lege care va aduce beneficii compozitorilor și textierilor greci, interpreților și, în general, contribuitorilor la cântecele în limba greacă.

Alți utilizatori de social media au fost mai critici: „Mendoni va crea listele corespunzătoare pe Spotify” și unii se așteaptă ca ministrul Culturii să extindă măsura și la alte sectoare.

„Restaurantele italiene vor fi obligate să servească mousaka o dată pe săptămână, în timp ce cele chinezești vor servi tzatziki ca garnitură”.

Un alt utilizator a amintit că „ultimul ministru grec al Culturii dinaintea lui Mendoni care a impus hotelurilor să difuzeze o anumită muzică a fost Konstantinos Panagiotakis în 1972, respectiv cu doi ani înainte de căderea dictaturii coloneilor].

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!