23.9 C
București
marți, iulie 23, 2024

Agribusiness – VIDEO Mircea Fechet, la Tulcea: Am eliberat exemplare de sturion în Dunăre; e o specie protejată și prioritară – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Garda Națională de Mediu tocmai ce a terminat un control tematic legat de combaterea braconajului piscicol și sper astăzi să putem concluziona la sfârșitul zilei că toate proiectele evoluează așa cum ne dorim, că nu vom pierde banii europeni și că ne atingem obiectivul zilnic...

Garda de Mediu a confiscat peste 24 kilometri de setci, respectiv utilaje folosite în domeniul braconajului, am confiscat o jumătate de tonă de pește, am verificat peste 1.300 de autovehicule, am confiscat trei ambarcațiuni.

În programul ministrului Mircea Fechet din Tulcea sunt și deplasări în zona reconstruită ecologic în 2015 din Carasuhat /Mahmudia, zona lacului Uzlina - zonă propusă de decolmatare prin proiect PNRR, canal centura Furtuna, zona de reconstrucție ecologică realizată prin proiectul "Salvați nurca europeană!".

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a efectuat o vizită la stația de monitorizare a sturionilor din Tulcea și a participat la lansarea de puieți de sturion în Dunăre, subliniind că este o specie protejată și prioritară nu doar pentru România, ci și pentru Uniunea Europeană.

Evenimente

25 iunie – Medika TV – Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie – Maraton Profit News TV – Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie – Maraton Medika TV – Sanatatea Aparatului Urinar

„M-am bucurat să fac astăzi o vizită și la stația de monitorizare a sturionilor, pe care am construit-o din fonduri europene în cadrul unui proiect finanțat prin POIM. Am avut bucuria să eliberez câteva exemplare de sturion în Dunăre, specie prioritară nu doar pentru Tulcea, nu doar pentru România, ci pentru întreaga Uniune Europeană, speciile de sturion fiind protejate, fie că discutăm despre morun, despre nisetru, despre păstrugă sau despre cegă. Garda Națională de Mediu tocmai ce a terminat un control tematic legat de combaterea braconajului piscicol și sper astăzi să putem concluziona la sfârșitul zilei că toate proiectele evoluează așa cum ne dorim, că nu vom pierde banii europeni și că ne atingem obiectivul zilnic, acela de a ne asigura că Delta e într-o stare mai bună”, a spus ministrul Mircea Fechet.

Prezent la eveniment, guvernatorul Deltei Dunării, Bogdan Bulete, a subliniat că investiția de la stația de monitorizare a sturionilor este o investiție unicat, spunând că în fapt este o stație de reproducere artificială care permite dezvoltarea unei capacități de susținere a speciilor periclitate sau care sunt în stare avansată de a fi lipsă din inventarul Deltei Dunării, scrie Agerpres.

Comisarul-șef al Gărzii Naționale de Mediu, Andrei Rudolf Corlan, a vorbit despre rezultatele celor mai recente controale privind braconajul piscicol.

„Garda de Mediu a finalizat cea mai amplă acțiune pe perioada prohibiției de combatere a fenomenului de braconaj. Rezultatele sunt interesante pentru Garda de Mediu, dar sunt problematice pentru ce exprimă. Garda de Mediu a confiscat peste 24 kilometri de setci, respectiv utilaje folosite în domeniul braconajului, am confiscat o jumătate de tonă de pește, am verificat peste 1.300 de autovehicule, am confiscat trei ambarcațiuni. Garda de Mediu continuă aceste acțiuni”, a spus Andrei Rudolf Corlan.

În programul ministrului Mircea Fechet din Tulcea sunt și deplasări în zona reconstruită ecologic în 2015 din Carasuhat /Mahmudia, zona lacului Uzlina – zonă propusă de decolmatare prin proiect PNRR, canal centura Furtuna, zona de reconstrucție ecologică realizată prin proiectul „Salvați nurca europeană!”.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!