23.9 C
București
marți, iulie 23, 2024

Energie – Bursă. Nuclearelectrica depune la Exim Banca Românească 266 mil. lei pe cinci luni la o rată a dobânzii de 6,15% pe an – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din România, operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, a constituit un depozit la termen la Exim Banca Românească, fără prelungire, pentru suma de 265,75 mil.

La 19 iunie 2024, Nuclearelectrica avea constituite depozite la Exim Banca Românească în valoare cumulată de 974,67 mil.

lei, sumă care depăşeşte 5% din valoarea activelor nete ale companiei, precum şi 10% din cifra de afaceri netă aferentă ultimei situaţii financiare anuale.

Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din România, operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, a constituit un depozit la termen la Exim Banca Românească, fără prelungire, pentru suma de 265,75 mil. lei. 

Rata procentuală a dobânzii care se aplică depozitului este de 6,15% pe an. Scadenţa depozitului va fi la 19 noiembrie 2024. 

La 19 iunie 2024, Nuclearelectrica avea constituite depozite la Exim Banca Românească în valoare cumulată de 974,67 mil. lei, sumă care depăşeşte 5% din valoarea activelor nete ale companiei, precum şi 10% din cifra de afaceri netă aferentă ultimei situaţii financiare anuale.

Nuclearelectrica a încheiat primul trimestru din 2024 cu venituri de 1,2 mld. lei, în scădere cu 43,1% faţă de cele raportate în primele trei luni din 2023, în timp ce profitul net s-a diminuat cu 26,5%, la 563,2 mil. lei, arată datele din raportul financiar trimestrial publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Pentru 2024, compania de stat şi-a rectificat bugetul prin scăderea cu 2% a veniturilor şi cu 5% a estimărilor de profit faţă de cele iniţiale, pe fondul ieftinirii energiei şi al noilor reglementări legislative. Astfel, Nuclearelectrica se aşteaptă la venituri de 4,56 mld. lei, faţă de 4,66 mld. lei aprobate iniţial şi un profit net de 1,2 mld. lei, faţă de 1,27 mld. lei initial. 

Nuclearelectrica are 13,4 mld. lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 82,5% de statul român, prin Ministerul Energiei. Acţiunile SNN se tranzacţionează în scădere cu 8,9% de la începutul acestui an, pe fondul unor tranzacţii de 243 mil. lei, arată datele BVB.

 

 Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!