9.8 C
București
marți, aprilie 23, 2024

Analize și Trenduri – Bugetul Capitalei a fost respins pentru a doua oară de Consiliul General. Nicușor Dan cheamă consilierii la discuții – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Proiectul de buget al Capitalei pentru anul 2024 a fost respins, miercuri, pentru a doua oară, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Dacă bugetul PMB nu este adoptat până pe 8 martie, primăria Capitalei nu va avea destui bani pentru investiții, salarii și subvenții.

„Dacă noi nu avem bugetul votat și încărcat în sistemele electronice ale Ministerului Finanțelor până pe 8 martie, se declanșează un mecanism de oprire a așa-numitelor cote defalcate de impozit pe venit, care este principala noastră sursă de venit...

Proiectul de buget al Capitalei pentru anul 2024 a fost respins, miercuri, pentru a doua oară, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, susține că este deschis la dialog cu orice grup politic din CGMB și îi cheamă pe consilieri la discuții.

Pentru a doua oară, bugetul Capitalei a fost blocat de consilierii CGMB. Acesta a întrunit doar 19 voturi „pentru”, patru „împotrivă” şi 17 abţineri. Voturile „pentru” au fost însă insuficiente în vederea adoptării proiectului.

Dacă bugetul PMB nu este adoptat până pe 8 martie, primăria Capitalei nu va avea destui bani pentru investiții, salarii și subvenții.

 

Consilierii PNL au ieșit din sală înainte de vot, în semn de protest, după ce amendamentul propus de ei a fost respins. Acest amendament ar fi suplimentat banii pentru transportul public și pentru termie. Și amendamentele PSD, dar și cele ale lui Nicușor Dan au fost respinse, astfel că bugetul a ajuns la vot în aceeași formă ca acum două săptămâni.

Nicușor Dan a dat un termen limită pentru discuții: până la miezul nopții.

„N-aș vrea să fac niște chestiuni care nu au finalitate. Adică nu o să convoc o ședință fără să știu că avem șanse să trecem bugetul”, a spus Nicușor Dan.

Primarul Capitalei spune că așteaptă  cereri explicite din partea consilierilor pentru banii din buget.

„Dacă noi nu avem bugetul votat și încărcat în sistemele electronice ale Ministerului Finanțelor până pe 8 martie, se declanșează un mecanism de oprire a așa-numitelor cote defalcate de impozit pe venit, care este principala noastră sursă de venit. Asta înseamnă politica, să îți armonizezi poziția cu poziția celorlalți. Sunt gata să o fac, numai că trebuie să avem niște cereri care să fie explicite, adică de unde să luăm banii ăștia. Că eu sunt gata să-i luăm, și de la o subordonată, și din bugetul primăriei, dar să existe o cerere explicită pe care am așteptat-o și care nu a venit încă”, a subliniat Nicușor Dan.

Editor : M.I.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!