17.9 C
București
vineri, iunie 14, 2024

Analize și Trenduri – Câciu: Ajustarea la buget se face pe cheltuieli, nu vor creşte taxele – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Economia este în dinamică, nu toate business-urile sunt de succes, dar ceea ce avem ca programe să ştiţi că încurajează micile afaceri, avem ajutoare de stat care ajung în economie, au ajuns în economie, iar asta s-a văzut, de altfel, în rezultatul acestei ţări pe anul trecut, pentru că nu este rezultatul Guvernului, că nu suntem Guvern de supermani, este rezultatul cetăţenilor şi al economiei faptul că am avut una dintre cele mai mari creşteri economice anul trecut”, a explicat ministrul Finanţelor.

“Mai mult decât atât, anul acesta, chiar dacă este o încetinire a creşterii economice, ar trebui să vă uitaţi că (…) o să avem una dintre cele mai mari creşteri economice din Europa.

De ce? Da, Europa a sărăcit şi aici cred că cu toţii ar trebui să stăm şi să dezbatem să vedem ce facem să ne ferim de pericolul unei eventuale încetiniri mai mult decât trebuie a economiei europene şi a economiei româneşti şi aici sunt total deschis la orice fel de dialog”...

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat, marţi, că taxele nu vor creşte, iar ajustarea la buget se face pe cheltuieli, susţinând că toate contractele din PNRR vor fi finalizate, iar banii din acest program se vor încasa, potrivit Agerpres.

“Lucrurile bune sunt continuate la Ministerul de Finanţe”, a spus Câciu, la dezbaterea “Ora Guvernului” din plenul Camerei Deputaţilor.

El a afirmat că, în timpul fostei guvernări cu USR, “creşterea la pensii a fost zero şi la salarii zero”, menţionând că au fost şi concedieri.

“Am un mesaj foarte clar pentru antreprenori: ajustarea aceasta se face pe cheltuieli, nu vor creşte taxele. Toate contractele din PNRR vor fi finalizate, iar banii din PNRR se vor încasa. Reformele se vor realiza. Că există rezistenţa sistemului? V-aţi lovit şi dumneavoastră de această rezistenţă, dar reformele se vor face şi banii din PNRR se vor încasa”, a transmis ministrul.

Câciu a adăugat că economia încetineşte, dar este în dinamică.

“În ceea ce priveşte această afirmaţie care mai apare în spaţiul public legată de economie, da, economia încetineşte, dar aş vrea să vă uitaţi că numărul de companii nou înfiinţate este în creştere. Deci, nu aş spune foarte uşor sau afirmaţii de genul că antreprenorii au intrat în faliment. Economia este în dinamică, nu toate business-urile sunt de succes, dar ceea ce avem ca programe să ştiţi că încurajează micile afaceri, avem ajutoare de stat care ajung în economie, au ajuns în economie, iar asta s-a văzut, de altfel, în rezultatul acestei ţări pe anul trecut, pentru că nu este rezultatul Guvernului, că nu suntem Guvern de supermani, este rezultatul cetăţenilor şi al economiei faptul că am avut una dintre cele mai mari creşteri economice anul trecut”, a explicat ministrul Finanţelor.

Potrivit acestuia, România o să aibă una dintre cele mai mari creşteri economice din Europa.

“Mai mult decât atât, anul acesta, chiar dacă este o încetinire a creşterii economice, ar trebui să vă uitaţi că (…) o să avem una dintre cele mai mari creşteri economice din Europa. De ce? Da, Europa a sărăcit şi aici cred că cu toţii ar trebui să stăm şi să dezbatem să vedem ce facem să ne ferim de pericolul unei eventuale încetiniri mai mult decât trebuie a economiei europene şi a economiei româneşti şi aici sunt total deschis la orice fel de dialog”, a completat Adrian Câciu.

El a răspuns mai multor acuzaţii aduse de deputaţii din Opoziţie.

“Oare nu-şi mai aduce aminte nimeni că 100 de miliarde de lei din banii cetăţenilor au fost aruncaţi pe apa sâmbetei, iar românii au fost îngropaţi în saci de plastic? Eu aş vrea să fiu totuşi un om cumpătat şi elegant, dar mă revoltă, pentru că eu sunt în primul rând cetăţean, nu sunt ministru tot timpul. Funcţia trece. Dar, nu e ruşine, măcar moralitate să aveţi când ai noştri români erau îngropaţi fără rude în saci de plastic şi aţi aruncat ţara asta în haos, aţi băgat-o în deficit excesiv, 100 de miliarde de lei deficit aţi făcut. Îl reduc deficitul, de fiecare dată l-am redus – 81 de miliarde lei, anul acesta 68 de miliarde lei. Nu-l reduc eu, îl reduce Guvernul, îl reduce această coaliţie. Cel puţin USR a fost opt luni la guvernare, nici n-a apucat să deschidă uşile birourilor, dar voi, care aţi venit, cum era domnul Orban – spunea că face scurtă la mână să dea afară politic, mi-ar fi ruşine”, a mai susţinut ministrul.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!