32 C
București
duminică, iulie 21, 2024

Analize și Trenduri – Ciolacu, la Forumul de afaceri franco-român: Guvernul va construi un climat economic şi legislativ stabil şi predictibil – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Guvernul va construi un climat economic şi legislativ stabil şi predictibil pentru mediul de afaceri, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că aducerea în centrul programului de guvernare a unor noţiuni-cheie precum Patriotismul Economic au fost inspirate şi de acţiuni ale statului francez – Programul de Relansare Economică sau conceptul de autonomie strategică...

Putem prezenta unor investitori mari, precum marile companii franceze cu proiecte majore în România, viziunea noastră pentru dezvoltarea economică a ţării.

Şi, când am pus în centrul programului de guvernare noţiuni-cheie precum Patriotismul Economic, ne-am inspirat şi din acţiuni ale statului francez, Programul de Relansare Economică sau conceptul de autonomie strategică”, a afirmat Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

Guvernul va construi un climat economic şi legislativ stabil şi predictibil pentru mediul de afaceri, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că aducerea în centrul programului de guvernare a unor noţiuni-cheie precum Patriotismul Economic au fost inspirate şi de acţiuni ale statului francez – Programul de Relansare Economică sau conceptul de autonomie strategică.

Şeful Executivului a participat, luni, la deschiderea oficială a Forumului de afaceri franco-român “Împreună pentru Europa. Mai puternică, mai verde şi mai sigură”.

“Organizarea acestui forum economic este o uriaşă oportunitate pentru mine şi noul Guvern şi o ilustraţie a importanţei parteneriatului strategic dintre România şi Franţa. Putem prezenta unor investitori mari, precum marile companii franceze cu proiecte majore în România, viziunea noastră pentru dezvoltarea economică a ţării. E un format foarte eficient, care permite miniştrilor un dialog direct cu importanţi actori economici. În ultimii doi ani, cu toate aceste crize succesive, m-am uitat de multe ori cu admiraţie şi invidie la modul în care Franţa îşi susţine marea sa industrie naţională. Şi, când am pus în centrul programului de guvernare noţiuni-cheie precum Patriotismul Economic, ne-am inspirat şi din acţiuni ale statului francez, Programul de Relansare Economică sau conceptul de autonomie strategică”, a afirmat Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

El a punctat că România nu poate obţine o creştere economică sustenabilă decât printr-un model bazat pe investiţii publice masive în infrastructură, energie şi industrie, în special cea agroalimentară.

“Iar aici, efortul nostru principal va fi cel de consolidare a lanţurilor valorice. Vineri, am aprobat în Guvern o schemă multianuală de 600 de milioane de euro pentru procesarea în industria agroalimentară. Vor urma scheme asemănătoare în zona materialelor de construcţii şi a energiilor verzi”, a completat Ciolacu.

Premierul a subliniat că ambiţia Executivului este să susţină firmele mici şi mijlocii româneşti, care să devină elemente solide în lanţuri valorice capabile să producă efecte de multiplicare economică la nivel regional.

“Ne dorim şi mai multe companii locale, care să ajungă atât de performante, încât să devină furnizori de prim rang pentru concerne precum Michelin, Dacia şi Carrefour. Vrem să folosim expertiza unor investitori de talia lui Engie sau Total, care să ajute România să-şi diversifice şi multiplice proiectele în zone precum energiile regenerabile şi eficienţa energetică”, a adăugat el.

Şeful Executivului s-a referit şi la importanţa digitalizării accelerate a marilor infrastructuri publice.

“Totodată, suntem decişi să jucăm curajos cartea digitalizării accelerate a marilor infrastructuri publice. Iar aici drumul corect este unul singur: să preluăm în mod organic din experienţa unor actori economici de talia Orange în telecomunicaţii sau Atos în IT, cu energia unor start-upuri româneşti care au crescut impresionant în ultimii ani, companii precum FintechOS sau Druid. Sunt deja nume sonore lansate de România în avanpostul mondial din zona noilor tehnologii şi mi se pare o eroare să nu profităm de acest potenţial uriaş. Trebuie să depăşim cumva paradoxul acesta în care România este privită pe plan internaţional drept un fel de Silicon Valley al Europei, dar noi, ca stat, nu transferăm acest potenţial enorm în administraţie. Ne dorim un sistem public digitalizat, eficient şi prietenos cu contribuabilul”, a mai declarat Ciolacu.

El a reliefat şi obiectivele legate de implementarea PNRR şi accederea la OCDE, subliniind, în context, şi rolul marilor corporaţii franceze.

“Aud de la toţi investitorii străini sau români că sunt îngrijoraţi de problema resursei umane, ca să nu mai vorbesc de bătălia crâncenă pentru angajaţi supercalificaţi. Ştiu că deficitul de talente este o problemă în toate economiile europene, iar aici trebuie să recunosc rolul esenţial al marilor corporaţii franceze. Centre de excelenţă precum cel al Dacia Renault, şi nu numai, reprezintă piloni strategici de stabilitate pentru a păstra marile talente în ţara noastră. Pentru asta, mulţumesc investitorilor francezi, cărora le garantez că actualul Guvern va construi un climat economic şi legislativ stabil şi predictibil. În egală măsură, mulţumesc Franţei pentru sprijinul important în privinţa aderării la OCDE. Este un efort esenţial pentru a spori atractivitatea României în faţa investitorilor străini. Iar calendarul aderării la OCDE este, la fel ca aplicarea PNRR, cel mai dur, dar şi mai sănătos test pentru întreaga administraţie şi economie a ţării. Sunt convins că Franţa, partenerul nostru strategic, ne va susţine în continuare, cum a făcut-o întotdeauna când România a avut nevoie, iar istoria o probează din plin. De aceea, din toată inima, vă mulţumesc mult – şi nu doar în română”, a mai afirmat Ciolacu.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!