21.7 C
București
duminică, aprilie 14, 2024

Analize și Trenduri – Deficitul comercial s-a diminuat cu 18,4% în intervalul ianuarie-octombrie – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Deficitul balanței comerciale (FOB/CIF) în primele zece luni ale acestui an a fost de 23,2 miliarde de euro, mai mic cu 18,4% decât cel înregistrat în perioada similară a anului trecut, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS), citate de Agerpres.

Exporturile FOB au însumat 78,7 miliarde de euro, în urcare cu 2,4% față de perioada ianuarie - octombrie 2022, iar importurile CIF au însumat 101,9 miliarde de euro, în creștere cu 3,2%.

În primele zece luni ale anului, ponderi importante în structura exporturilor și importurilor au fost deținute de grupele de produse: mașini și echipamente de transport (44,6% la export și 36,4% la import) și alte produse manufacturate (30,1% la export și 28,9% la import)...

Deficitul balanţei comerciale (FOB/CIF) în primele zece luni ale acestui an a fost de 23,2 miliarde de euro, mai mic cu 18,4% decât cel înregistrat în perioada similară a anului trecut, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), citate de Agerpres. Exporturile FOB au însumat 78,7 miliarde de euro, în urcare cu 2,4% faţă de perioada ianuarie – octombrie 2022, iar importurile CIF au însumat 101,9 miliarde de euro, în creştere cu 3,2%.

În primele zece luni ale anului, ponderi importante în structura exporturilor şi importurilor au fost deţinute de grupele de produse: maşini şi echipamente de transport (44,6% la export şi 36,4% la import) şi alte produse manufacturate (30,1% la export şi 28,9% la import).

Valoarea schimburilor intra-UE27 de bunuri în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2023 a fost de 57,2 miliarde de euro la expedieri şi de 74,6 miliarde de euro la introduceri, reprezentând 72,7% din totalul exporturilor şi 73,3% din totalul importurilor.

În acelaşi interval, valoarea schimburilor extra-UE27 de bunuri a fost de 21,5 miliarde de euro la exporturi şi de 27,2 miliarde de euro la importuri, reprezentând 27,3% din totalul exporturilor şi 26,7% din totalul importurilor.

Preţul FOB (Free on Board/Liber la bord) reprezintă preţul la frontiera ţării exportatoare, care include valoarea bunului, toate cheltuielile de transport până la punctul de îmbarcare, precum şi toate taxele pe care bunul trebuie să le suporte pentru a fi încărcat la bord.

Preţul CIF (Cost, Insurance, Freight/Cost, Asigurare, Navlu) reprezintă preţul la frontiera ţării importatoare, care cuprinde atât elementele componente ale preţului FOB, cât şi costul asigurării şi transportului internaţional.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.ceccarbusinessmagazine.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!