25.8 C
București
duminică, aprilie 14, 2024

Agribusiness – Un mare procesator de lapte anunță concedieri masive pentru a reduce costurile – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Această decizie a fost luată în urma rezultatelor slabe din acest an, dar și a ambițiilor privind dezvoltarea durabilă și creșterea profitului.

Potrivit cooperativei olandeze de produse lactate FrieslandCampina, în următorii doi ani, 1.800 de angajați din întreaga lume își vor pierde locul de muncă.

Reprezentanții FrieslandCampina au precizat că reducerile de locuri de muncă vor duce la economii de până la 200 de milioane de euro (215 milioane de dolari), ca parte a unui program de reducere a costurilor anuale cu 400-500 de milioane de euro...

Un mare procesator de lapte anunță că va concedia 1.800 de angajați. Este vorba despre cooperativa olandeză de produse lactate FrieslandCampina, care are și două fabrici în România. Reducerea de personal ar ajuta la economisirea a 200 de milioane de euro. Această decizie a fost luată în urma rezultatelor slabe din acest an, dar și a ambițiilor privind dezvoltarea durabilă și creșterea profitului. În 2024, cooperativa ca renunța la 1.200 de oameni.

Potrivit cooperativei olandeze de produse lactate FrieslandCampina, în următorii doi ani, 1.800 de angajați din întreaga lume își vor pierde locul de muncă. În 2024, personalul va fi redus cu 1.200 de persoane, lucru care ar reduce costurile și ar spori profitabilitatea. Acest lucru se aplică locurilor de muncă din aproape toate părțile organizației, a relatat .

Cooperativa olandeză FrieslandCampina își va reduce numărul de angajați

Reprezentanții uneia dintre cele mai mari cooperative de produse din lume au anunțat că vor face reduceri semnificative de personal în următorii doi ani, pentru a reduce costurile.

„Astăzi este o zi grea pentru FrieslandCampina. Am analizat recent structura de costuri a organizației noastre și acum anunțăm pași dificili, dar necesari pentru a ne reduce structural costurile”, a declarat CEO Jan Derk van Karnebeek.

Reprezentanții FrieslandCampina au precizat că reducerile de locuri de muncă vor duce la economii de până la 200 de milioane de euro (215 milioane de dolari), ca parte a unui program de reducere a costurilor anuale cu 400-500 de milioane de euro, începând cu 2026.

Se preconizează că aceste economii vor contribui la creșterea capacității FrieslandCampina de a concura și de a câștiga pe piață în beneficiul, angajaților și al fermierilor membri, producători de lapte, potrivit lui Van Karnebeek.

o persoana intr-o unitate de impachetare a laptelui
Concedieri în masă la FrieslandCampina (foto: rtlnieuws.nl)

Economiile cooperativei se vor duce către compensarea inflației și creșterea profitului

Economiile fac parte din Expedition 2030, o strategie menită să consolideze poziția ca jucător lider de piață, inovator și durabil în industria produselor lactate. O parte din economiile anuale vor fi utilizate pentru a compensa inflația. Restul de extindere a marjei va fi împărțit în mod egal între investițiile în dezvoltare durabilă și creșterea profitului net al companiei.

Pentru a realiza economiile, în 2023 vor fi înregistrate costuri unice de până la 170 de milioane euro. Din cauza rezultatelor financiare dezamăgitoare din 2023 și a costurilor unice menționate, producătorii de lapte nu vor primi bonusuri suplimentare în acest an.

FrieslandCampina este una dintre cele mai mari cooperative de produse lactate din lume, care comercializează lapte, brânză și alimente pentru copii, precum și ingrediente pentru industria alimentară și farmaceutică în peste 100 de țări din întreaga lume.

Aceasta are în prezent aproximativ 22.000 de angajați în 30 de țări, iar în 2022 a realizat o cifră de afaceri de 14 miliarde de euro.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (agrointel.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!