9.5 C
București
duminică, aprilie 21, 2024

Analize și Trenduri – EUROCHAMBRES: Tensiunile geopolitice rămân principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internaţional, în 2024 – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Tensiunile geopolitice, întreruperea lanțurilor de aprovizionare, accesul la materii prime și securitatea energetică reprezintă principalele cauze de îngrijorare pentru comunitatea internațională de afaceri în acest an, relevă sondajul Global Economic Survey 2024 (GES2024), realizat de Asociația Camerelor de Comerț Europene (EUROCHAMBRES), la care a contribuit și Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR).

Sondajul se bazează pe răspunsurile organizațiilor de reprezentare a mediului de afaceri din state ale căror economii însumează aproximativ 70% din totalul Produsului Intern Brut (PIB) global.

Referitor la prognozele de creștere, sondajul GES2024 indică faptul că economiile dezvoltate, precum cele din Uniunea Europeană (UE), Statele Unite ale Americii (SUA) și Marea Britanie, vor avea o rată de creștere moderată, puțin sub estimările Fondului Monetar Internațional (FMI).

Tensiunile geopolitice, întreruperea lanțurilor de aprovizionare, accesul la materii prime și securitatea energetică reprezintă principalele cauze de îngrijorare pentru comunitatea internațională de afaceri în acest an, relevă sondajul Global Economic Survey 2024 (GES2024), realizat de Asociația Camerelor de Comerț Europene (EUROCHAMBRES), la care a contribuit și Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR). Sondajul se bazează pe răspunsurile organizațiilor de reprezentare a mediului de afaceri din state ale căror economii însumează aproximativ 70% din totalul Produsului Intern Brut (PIB) global.

Potrivit unui comunicat al CCIR, pentru al doilea an consecutiv, instabilitatea cauzată de tensiunile geopolitice continuă să cântărească cel mai mult asupra perspectivelor economice globale, drept cea mai mare provocare pentru mediul de afaceri. Conflictele din Ucraina și Orientul Mijlociu, dar și faptul că 2024 este un an electoral pentru 76 de state, au contribuit semnificativ în răspunsurile date de organizațiile participante la sondaj.

De asemenea, problemele lanțului de aprovizionare au crescut de la a fi a patra cea mai importantă provocare anul trecut, la a doua cea mai mare provocare cu care se confruntă economia globală în anul în curs.

Referitor la prognozele de creștere, sondajul GES2024 indică faptul că economiile dezvoltate, precum cele din Uniunea Europeană (UE), Statele Unite ale Americii (SUA) și Marea Britanie, vor avea o rată de creștere moderată, puțin sub estimările Fondului Monetar Internațional (FMI). Astfel, pentru UE sondajul prognozează 1,25% creștere economică (față de 1,4% FMI), pentru SUA 1,3% (față de 1,5% FMI), iar pentru Marea Britanie, 0,4% (față de 0,6% FMI).

În schimb, statele aparținând Asociației Națiunilor din Asia de Sud-Est 5 (ASEAN 5), Turcia, statele din zona Golfului Persic și cele din regiunea Asia-Pacific, vor înregistra o creștere economică mai mare decât estimările Fondului Monetar Internațional (FMI).

De asemenea, studiul indică o creștere a fluxurilor de investiții străine directe (ISD), în SUA și China, în timp ce pentru Europa, se apreciază că nivelul acestora va rămâne constant.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.ceccarbusinessmagazine.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!