32 C
București
duminică, iulie 21, 2024

Analize și Trenduri – Exclusiv Când crede Adrian Câciu că vom primi tranșa a treia de bani din PNRR. „Sperăm că încasăm 2,7 miliarde de euro” – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat miercuri seară, la Digi24, că speră ca România să primească tranșa a treia de bani din PNRR, 2,7 miliarde de euro, la finalul lunii martie.

Evident, acum probabil Comisia face prima analiză, e posibil să trimită o serie de clarificări, suntem într-o altfel de abordare, de altfel acest lucru s-a văzut şi, din august, nu mai stăm într-o anumită lentoare a corespondenţei, noi trimitem răspunsuri, dânşii cer clarificări Efectiv, dacă va fi cazul, pe anumite elemente, coordonatorii de reformă vor merge împreună cu mine şi cu personalul tehnic la Bruxelles pentru clarifica în mod direct cu Comisia anumite aspecte, nu vrem să mai pierdem timp, asta este foarte important”, a declarat Adrian Câciu, la Digi24.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat miercuri seară, la Digi24, că speră ca România să primească tranșa a treia de bani din PNRR, 2,7 miliarde de euro, la finalul lunii martie. El a spus că se așteaptă ca forurile europene să ceară lămuriri suplimentare și că are de gând să meargă la Bruxelles pentru orice clarificări legate de proiectele depuse în cadrul PNRR.

Adrian Câciu afirmă că acum există „un alt scandenţar” al plăţilor PNRR şi căRomânia va avea de depus opt cereri de plată, nu zece.

Cererea de plată numărul 3, care a fost depusă, are 74 de jaloane şi ţinte, nu 79, cum avea până acum.

„Undeva la finalul trimestrului I sperăm că încasăm 2,7 miliarde de euro din aceşti bani. La finalul lunii martie. Evident, acum probabil Comisia face prima analiză, e posibil să trimită o serie de clarificări, suntem într-o altfel de abordare, de altfel acest lucru s-a văzut şi, din august, nu mai stăm într-o anumită lentoare a corespondenţei, noi trimitem răspunsuri, dânşii cer clarificări… Efectiv, dacă va fi cazul, pe anumite elemente, coordonatorii de reformă vor merge împreună cu mine şi cu personalul tehnic la Bruxelles pentru clarifica în mod direct cu Comisia anumite aspecte, nu vrem să mai pierdem timp, asta este foarte important”, a declarat Adrian Câciu, la Digi24.

După încasarea tranşei a treia din PNRR, de 2,7 miliarde de euro, România va fi primit 11,77 miliarde de euro și va mai avea de primit încă aproximativ 16,5 miliarde de euro.

Ministrul a arătat că momentul depunerii cererii de plată numărul 4 din PNRR depinde de cel al încasării banilor din cererea numărul 3, iar autorităţile lucrează deja la ţintele şi jaloanele, în număr de 46, aferente celei de-a patra cereri.

Unele dintre acestea, precum reforma sistemului general de pensii şi listarea la Bursă a 15% din acţiunile Hidroelectrica, au fost deja atinse, a mai precizat Adrian Câciu.

Editor : B.P.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!