30.3 C
București
luni, iulie 22, 2024

Retail – Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Aquila intenționează să preia Romtec Europa – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Aquila a anunțat încă din luna noiembrie promisiunea de vânzare-cumpărare pentru 100% din părțile sociale ale companiei Romtec Europa (Romtec).

Valoarea totală a tranzacției a fost estimată la de 3,2 milioane de euro, din care se vor scădea datoriile existente la data semnării contractului de vânzare-cumpărare a părților sociale.

21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, care va evalua tranzacția în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Aquila Prod Com S.A. intenționează să preia Romtec Europa S.R.L.

Atât Aquila Prod Com., cât și Romtec Europa produc și comercializează lichide de întreținere auto, accesorii auto (inclusiv aerosoli), dezinfectanți, antigel și șervetele umede.

În plus, Romtec Europa activează și pe segmentul comercializării accesoriilor IT.

Aquila a anunțat încă din luna noiembrie promisiunea de vânzare-cumpărare pentru 100% din părțile sociale ale companiei Romtec Europa (Romtec). Valoarea totală a tranzacției a fost estimată la de 3,2 milioane de euro, din care se vor scădea datoriile existente la data semnării contractului de vânzare-cumpărare a părților sociale.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, care va evalua tranzacția în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă prin fax, la nr. 021.405.45.08, prin e-mail la adresa industrie@consiliulconcurentei.ro sau prin poştă la următoarea adresă: Consiliul Concurenţei, Piaţa Presei Libere nr. 1, Casa Presei, corp D1, sector 1, Bucureşti, cod poştal 013701, Oficiul Poştal nr. 25, în termen de 20 zile de la data prezentului anunţ.

Romtec Europa este în prezent deținută în proporție de 80% de Green Ideas Group MTC și 20% de FLM Group Green MTC. La sfârșitul anului 2022, Romtec avea 47 de angajați, o cifră de afaceri de 25 de milioane de lei și un profit net de 1,3 milioane de lei.
Promisiunea de achiziție reprezintă un pas în vederea realizării strategiei de dezvoltare a companiei Aquila prin M&A.

„Strategia de dezvoltare a companiei prevede atât creștere organică, cât și prin fuziuni și achiziții. Am făcut un prim pas care răspunde obiectivelor noastre și strategiei de completare a portofoliului nostru cu produse complementare, autohtone, astfel cum anunțam încă de la momentul listării. Pe lângă activitatea de distribuție de noi produse, odată cu finalizarea tranzacției Romtec Europa vom prelua facilități de producție, contribuind la dezvoltarea industriei românești”, declara Cătălin Vasile, CEO Aquila.

Veniturile Aquila au depășit 1,7 miliarde de lei în primele 9 luni ale anului 2023, o creștere de aproximativ 14% față de aceeași perioadă a anului 2022. Profitul net al companiei a ajuns la 70 milioane de lei, un avans de 9%. Creșterea veniturilor a fost susținută, în principal de segmentul de afaceri distribuție, care a generat aproximativ 94% din cifra de afaceri a companiei.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (modernbuyer.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!