20.1 C
București
vineri, iunie 14, 2024

Analize și Trenduri – Exclusiv Grindeanu: Până la finalul lui 2024 vor fi gata 200-250 de km de autostradă și drum expres. A7 va ajunge la granița cu Ucraina – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Grindeanu: Până la finalul lui 2024 vor fi gata 200-250 de km de autostradă și drum expres.

Exclusiv Grindeanu: Până la finalul lui 2024 vor fi gata 200-250 de km de autostradă și drum expres.

Ministrul Transporturilor spune că până la finalul anului 2024 vor fi dați în circulație câte 100 de kilometri pe an, ba chiar „la anul se poate ajunge la 150” de kilometri, nu la 100”.

Sorin Grindeanu a vorbit miercuri la „Interviurile Digi24.ro” despre situația lucrărilor la drumurile expres și autostrăzile aflate în lucru. Ministrul Transporturilor spune că până la finalul anului 2024 vor fi dați în circulație câte 100 de kilometri pe an, ba chiar „la anul se poate ajunge la 150” de kilometri, nu la 100”. De la Craiova la Constanța, la finalul anului viitor se va merge direct pe drum expres plus autostradă, a precizat ministrul Transporturilor, care a adăugat că autostrada A7 se prelungește până la Siret, la granița cu Ucraina.

Alexandru Rotaru, jurnalist Digi24.ro: Spuneați în comisia din Parlament, unde ați fost audiat înainte de a fi renumit ministru al Transporturilor – 100 de kilometri de autostradă și drum expres pe an?

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: Da! Să fiu mai corect, pentru că vorbim de un guvern care în principiu trebuie să țină până la finalul anului 2024. Deci, până la finalul anului 2024 trebuie să existe cel puțin 200 de kilometri de drum expres și autostradă mai ales, dați în circulație în România. Cel puțin!

Asta înseamnă o medie aproximativă de 100 de kilometri pe an, inclusiv anul acesta.

În 2023 se poate ajunge la această sută, cum la anul – dar de obicei eu sunt pesimist, de aia mă vedeți un pic reticent , într-o privire nici optimistă, nici pesimistă, ci moderată, la anul se poate ajunge la 150, nu la 100 de km.

Să vă spun, ca să înțeleagă oamenii ce s-ar putea întâmpla în toamna anului 2024.

Ar trebui să poți să mergi, și se va merge, vă asigur acest lucru, de la Craiova la Constanța pe autostradă. Adică, tot ce înseamnă drumul expres Craiova – Pitești se finalizează, și tot ce înseamnă A0 Sud, care este autostradă, nu încurcăm cu centura Bucureștiului, trebuie să fie în circulație. Asta înseamnă că de la Craiova până la Constanța se va circula direct.

De asemenea, sunt convins că se va circula pe porțiuni importante – vorbesc tot de finalul anului 2024 – din A7, din autostrada Moldovei.

A13, Brașov – Bacău este în licitație, cred că în câteva săptămâni vom avea câștigătorul și acolo.

A7 este finanțată prin PNRR, pleacă de la Ploiești. Ploiești – Buzău, Buzău – Focșani, Focșani – Bacău, Bacău – Pașcani. Până la Pașcani este finanțare asigurată prin PNRR. A7 în schimb, continuă în nord, până la Siret, la granița cu Ucraina.

În acest moment sunt date, semnate contracte de la Pașcani la Ploiești, pe 12 din 13 loturi. Al 13-lea, probabil că în săptămânile următoare – și e mult săptămânile viitoare – îl vom închide și pe acesta.

De la Pașcani la Siret, la granița cu Ucraina – unde în mod normal, în momentul în care situația le va permite vor face și ei dezvoltările de infrastructură -, anul acesta vom scoate la licitație de la Pașcani în sus. Pașcani – Suceava, pe programul operațional de Transporturi, deci iar bani europeni.

Editor : Liviu Cojan

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!