11 C
București
vineri, februarie 23, 2024

Analize și Trenduri – Finanțele anunță pentru sistemul e-Factura: Nu mai pot fi introduse facturi duplicat – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Așa cum MF a precizat în cursul sãptãmânii trecute, pentru identificarea unor posibile îmbunãtãțiri care sã asigure sinergia platformelor de facturare furnizate de companiile care oferã servicii de contabilitate cu sistemul e-Factura, experții instituției au invitat reprezentanții acestor companii sã colaboreze pentru a optimiza soluțiile tehnice...

Un alt demers pentru a eficientiza interacțiunea cu utilizatorii finali este organizarea, în zilele 23 și 25 ianuarie, unor webinarii în care aceștia pot adresa orice nelãmuriri și primi rãspunsuri din partea experților Agenția Naționalã de Administrare Fiscalã/Centrul Național pentru Informații Financiare...

Echipa CNIF/ANAF a început sã lucreze de aproape cu firmele care oferã servicii de contabilitate cu sistemul e-Factura, pentru ca orice îmbunãtãțiri care pot sã facã mai ușoarã viața contribuabililor sã fie implementate.

Așa cum MF a precizat în cursul sãptãmânii trecute, pentru identificarea unor posibile îmbunãtãțiri care sã asigure sinergia platformelor de facturare furnizate de companiile care oferã servicii de contabilitate cu sistemul e-Factura, experții instituției au invitat reprezentanții acestor companii sã colaboreze pentru a optimiza soluțiile tehnice, astfel încât adaptarea la sistem sã fie cât mai fluidã și eficientã.

În acest sens, în cursul acestei sãptãmâni au fost organizare douã întâlniri în format online, la care au participat aproximativ 175 persoane. În cadrul discuțiilor s-a pus accentul pe monitorizarea evenimentelor care au loc în aplicații, a eventualelor erori punctuale întâmpinate, și pe soluționarea sesizãrilor primite de cãtre echipa de asistențã. Întâlnirile în acest format vor fi organizate zilnic în urmãtoarea perioadã, pentru a evalua orice posibile îmbunãtãțiri care pot sã sprijine creșterea eficienței operaționale a e-Factura.

Un alt demers pentru a eficientiza interacțiunea cu utilizatorii finali este organizarea, în zilele 23 și 25 ianuarie, unor webinarii în care aceștia pot adresa orice nelãmuriri și primi rãspunsuri din partea experților Agenția Naționalã de Administrare Fiscalã/Centrul Național pentru Informații Financiare.

Modificãrile aduse sistemului E-factura

Finanțele precizează cã, de la 1 ianuarie 2024 și pânã în prezent, s-au efectuat o serie de corecții la aplicația de completare oferitã gratuit de MF/ANAF, pe baza feedback-ului primit de la utilizatori.
O altã modificare importantã este cã din 16 ianuarie sistemul nu mai permite introducerea facturilor duplicat.
În continuare, un nou pas la care se lucreazã este posibilitatea de a trimite facturi în numele furnizorului (autofacturarea).

„Puțin credeau cã vom fi a patra țarã din Uniunea Europeanã care reușeste sã implementeze acest sistem, despre care am spus de la bun început cã este vital pentru lupta noastrã cu evaziunea. Iatã cã pânã acum nu au fost intervale de timp în care sistemul sã nu funcționeze. Echipa CNIF/ANAF a început sã lucreze de aproape cu firmele care oferã servicii de contabilitate cu sistemul e-Factura, pentru ca orice îmbunãtãțiri care pot sã facã mai ușoarã viața contribuabililor sã fie implementate. Nu excludem cã pot sã aparã dificultãți și cã pot fi identificate aspecte care necesitã îmbunãtãțiri, tocmai de aceea abordarea este una cât se poate de constructivã; suntem lângã contribuabili și nu se aplicã niciun fel de sancțiuni pânã în aprilie. Ne-am angajat sã fim flexibili și receptivi la feedback, cred cã asta este cel mai important. În final, cu siguranțã vom depãși toate dificultãțile și ne vom asigura cã sistemul e-Factura este o soluție robustã și adaptabilã la nevoile în continuã schimbare ale mediului de afaceri, a transmis ministrul Marcel Boloș.

În contextul implementãrii cu caracter obligatoriu a sistemului RO e-Factura de la 1 ianuarie 2024 în relaþia business-to-business (B2B), pânã în prezent, peste 10 milioane de facturi au fost înregistrate cu succes în sistemul e-Factura, în valoare totalã de 45 miliarde de lei.

Statusul facturilor expediate este actualizat la fiecare 30 de minute AICI.

Implementarea e-Factura

În situația în care sistemul național privind factura electronicã RO e-Factura nu este funcțional timp de minimum 24 de ore, obligația de transmitere prevãzutã la art. 10 alin. (1) din Ordonanța de urgențã a Guvernului nr. 120/2021 se suspendã pânã la repunerea în funcțiune a sistemului.

Termenul-limitã pentru transmiterea facturilor emise, pentru livrãrile de bunuri și prestãrile de servicii care au locul livrãrii sau prestãrii în România, în sistemul național privind factura electronicã RO e-Factura este de 5 zile lucrãtoare de la data emiterii facturii, dar nu mai târziu de 5 zile lucrãtoare de la data-limitã prevãzutã pentru emiterea facturii la art.319 alin.(16) din Codul fiscal.

În perioada 1 ianuarie – 31 martie 2024, nerespectarea termenului limitã pentru transmiterea facturilor în sistemul național privind factura electronicã RO e-Factura nu se sancționeazã.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!