-0.7 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Analize și Trenduri – Galerie Foto Samsung, proiectul de țară care a propulsat Coreea de Sud în viitor – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Coreea de Sud este țara care s-a “teleportat” în viitor: Roboți care servesc în baruri, treceri de pietoni pentru cei care stau cu nasul în telefon și un oraș smart construit doar pentru angajații unei singure companii.

Samsung este una dintre marile companii sud-coreene care au contribuit la crearea unei țări ce se menține pe harta statelor parcă rupte din filmele SF.

Cu 10 milioane de locuitori și gazda multor dintre afacerile țării, capitala Coreei de Sud s-a concentrat în ultimii ani pe a aduce bunăstarea locuitorilor.

Coreea de Sud este țara care s-a “teleportat” în viitor: Roboți care servesc în baruri, treceri de pietoni pentru cei care stau cu nasul în telefon și un oraș smart construit doar pentru angajații unei singure companii. Totul se întâmplă în Coreea de Sud. O țară a contrastelor în care natura și tehnologia se întrepătrund și ajung să pară din același peisaj. Samsung este una dintre marile companii sud-coreene care au contribuit la crearea unei țări ce se menține pe harta statelor parcă rupte din filmele SF.

Călătoria sud-coreeană începe în Seul, un oraș plin de istorie și modern, de tradiție și extravagant care nu deține degeaba titulatura de „smart”. Cu 10 milioane de locuitori și gazda multor dintre afacerile țării, capitala Coreei de Sud s-a concentrat în ultimii ani pe a aduce bunăstarea locuitorilor. Reducerea accidentelor rutiere, scăderea poluării și sprijinirea persoanelor vârstnice sunt doar câteva dintre prioritățile autorităților care sunt îndeplinite mai ales cu ajutorul tehnologiei.

Semafoarele inteligente fluidizează cu adevărat traficul, trecerile de pietoni cu leduri pe trotuar vin în ajutorul celor prinși cu ochii în telefon, iar camerele de supraveghere de la orice colț de stradă fac din metropola sud-coreeană un oraș mai sigur. La toate acestea se adaugă cea mai bună viteză de internet din lume, care facilitează accesul la aplicații de traducere sau de navigație, utile mai ales când luăm orașul la pas.

La polul opus găsim palatele care ne ghidează prin dinastia de mii de ani. Locurile tradiționale care se află chiar în inima orașului și au puterea să te rupă de peisajele cu zârie-nori. Este și cazul Palatului Changdeokgung care, încărcat de istorie și tradiție, te poartă în trecut, iar tinerii îmbrăcați în hanbok (costum tradițional coreean), dornici să își facă poze autentice, completează întreg tabloul.

Săptămâna de muncă, prin ochii sud-coreenilor

Săptămâna de lucru de patru zile a început să prindă contur din ce în ce mai mult în ultimii ani, nu este însă și cazul Coreei de Sud. Dacă în România de exemplu, angajații nu pot depăși 40 de ore de muncă pe săptămână, în statul asiatic norma este de până 52 de ore, adică 40 rămân obligatorii, la care se adaugă încă 12 ore suplimentare. Mai mult, guvernul a analizat să crească plafonul orelor care pot fi lucrate într-o săptămână, de la 52, la 69, pentru că, spune executivul sud-coreean, oamenii vor avea mai mult concediu pentru a și-l petrece cu familia.

Într-o țară în care se pune atât de mult accent pe muncă, nu este de mirare că o companie mare precum Samsung încearcă să își susțină angajații cu alte facilități chiar la job. Cantinele cu mâncare nu lipsesc, iar calitatea se ridică la nivelul unui restaurant mediu. De asemenea, sălile de jocuri sau de relaxare ar trebui să ofere un mediu primitor celor care stau mai mult plecați de acasă.

Compania cu oraș inteligent

Samsung a plusat și a creat propriul oraș în jurul unuia dintre cele mai importante sedii. La 20 de km de Seul, in Suwon, a fost ridicat orașul digital (eng. Samsung Digital City), cu peste 37.000 de angajați, clădiri turn cu 38 de etaje și altele mai mici care servesc ca locuințe, în total vorbim de 130 de clădiri. Angajații pot sta la serviciu oricât înainte de ora 18:00, timp în care cei peste 150 de profesori vor avea grijă de copiii lor.

Spre deosebire de fabrica din Gumi, unde exista un număr limitat de activități pentru angajați, campusul din Suwon concurează fără probleme cu un cartier mare din marele Seul. Zece terenuri de baschet, patru de tenis de câmp, trei de fotbal și o piscină olimpică sunt puse la dispoziția celor din Digital City. Mai mult, un zid de cățărat de 9 metri poate fi găsit chiar într-una dintre clădirile companiei.

Totul la un gadget distanță

Paleta mare de produse realizate de Samsung oferă companiei posibilitatea să își creeze propria casa inteligentă. Și tocmai asta a și făcut. Se numește Samsung eXperience Home și o găsim tot în campusul din Suwon. De afara nu se deosebește prea mult de alte clădiri care ar putea fi oriunde în lume. Totuși, odată ce ai intrat, nu vei mai găsi niciun colț fără amprenta tehnologiei.

Gadgeturi, sistem de iluminat, până și draperiile, toate sunt controlate de aplicația Bixby. Totul prinde viață prin voce sau prin folosirea telefonului mobil. De exemplu, dimineața poți trage perdelele pentru a lăsa lumina să pătrundă în camera, direct din pat. Apoi, prânzul poate fi pregătit cu ajutorul rețetelor care sunt afișate digital pe frigider.

Fără istorie, viitorul nu există

Cu o istorie atât de complexă, Samsung nu avea cum să nu creeze și un muzeu al inovației tehnologice (Samsung Innovation Museum). Aflat tot în orașul digital din Suwon, poate fi vizitat de luni până sâmbătă, cu ghid sau fără. Muzeul este o radiografie a timpului care a trecut peste electrocasnice. Toate exponatele prezentate cu gust atrag fără limite atât pasionații de tehnologie, cât și pe nostalgicii care vor să își amintească cum a era viața înaintea aplicațiilor de pe telefon.

Coreea de Sud a arătat că are multe de oferit, că poate să vorbească pe limba tuturor, iar cel mai bun exemplu este cultura K-pop, cunoscută peste mări și oceane. Cu o istorie complexă de peste 2.000 de ani, Coreea rămâne o destinație care întruchipează contrastul, fiind împărțită între trecut și viitor, fără să își piardă înțelesul prezentului.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!