0.6 C
București
duminică, ianuarie 29, 2023

Analize și Trenduri – Olaf Scholz dă asigurări că UE este unită în disputa sa comercială cu SUA – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că Uniunea Europeană va rămâne unită în disputa comercială cu SUA creată de subvenţiile "verzi" din planul economic propus de Joe Biden, considerate discriminatorii şi neconcurenţiale de către europeni, informează Agerpres...

Tensiunile dintre UE şi SUA s-au accentuat după adoptarea în vară, la Washington, a unui plan privind clima, care prevede investiţii de 420 de miliarde de dolari, dintre care o parte importantă sub formă de subvenţii şi de reduceri de taxe, în special pentru vehiculele electrice, baterii şi proiectele de energie regenerabilă care favorizează ideea de "made in USA".

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că Uniunea Europeană va rămâne unită în disputa comercială cu SUA creată de subvenţiile „verzi” din planul economic propus de Joe Biden, considerate discriminatorii şi neconcurenţiale de către europeni, informează Agerpres.

Cu siguranţă, acest plan aduce „o contribuţie impresionantă la transformarea economiei americane”, a spus Scholz într-un discurs susţinut în Camera Deputaţilor, înaintea unui Summit UE-ASEAN la Bruxelles.

Iar europenii „şi-au dorit de mult timp ca SUA să ia o astfel de direcţie”, a adăugat el.

Însă acest pachet de măsuri „nu trebuie să împiedice o concurenţă loială”, a subliniat Scholz.

„De aceea, susţin cu tărie discuţiile intensive pe care le poartă Comisia Europeană cu SUA” pe acest subiect, a adăugat şeful guvernului german.

„Am vorbit cu preşedintele american, acelaşi lucru l-a făcut şi preşedintele francez, deoarece nu trebuie să le lăsăm divizaţi în relaţia noastră transatlantică”, a insistat el.

„Dimpotrivă, în loc să ne certăm, trebuie să lucrăm şi mai îndeaproape şi să întărim comerţul echitabil cu SUA”, a preconizat el.

Tensiunile dintre UE şi SUA s-au accentuat după adoptarea în vară, la Washington, a unui plan privind clima, care prevede investiţii de 420 de miliarde de dolari, dintre care o parte importantă sub formă de subvenţii şi de reduceri de taxe, în special pentru vehiculele electrice, baterii şi proiectele de energie regenerabilă care favorizează ideea de „made in USA”.

Planul i-a îngrijorat pe europeni, care consideră subvenţiile ca măsuri discriminatorii şi contrare Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC).

Biden şi omologul său francez Emmanuel Macron, care a fost recent la Washington, au încercat să aplaneze conflictul.

Preşedintele american a vorbit atunci despre „erori” în textul legislativ al planului său, care urmează a fi corectate.

Europenii şi americanii s-au reunit săptămâna trecută în apropiere de Washington pentru discuţii comerciale care urmăresc să dezvolte cooperarea şi transparenţa asupra noilor tehnologii, dar fără a face anunţuri concrete în acest moment.

Editor : D.R.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!