17.9 C
București
vineri, iunie 14, 2024

Analize și Trenduri – PwC: La nivel global, 69% dintre investitori consideră că rapoartele de sustenabilitate ar trebui să fie la fel de riguroase ca rapoartele financiare – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Aproape trei sferturi dintre investitori (73%) consideră că firmele trebuie să raporteze inclusiv costul îndeplinirii angajamentelor de sustenabilitate pe care și le-au asumat, în timp ce 69% afirmă că e nevoie ca acest tip de rapoarte să fie la fel de riguroase precum rapoartele financiare...

Totodată, nouă din zece investitori (87%) sunt de părere că rapoartele de sustenabilitate actuale ale companiilor conțin afirmații nesusținute de argumente și doar 22% afirmă că utilizează în mare sau foarte mare măsură informațiile furnizate de agențiile care evaluează activitatea companiilor pe baza criteriilor ESG...

În plus, aproape trei sferturi (73%) dintre aceștia consideră că societățile trebuie să raporteze inclusiv costul îndeplinirii angajamentelor de sustenabilitate pe care și le-au asumat.

Aproape trei sferturi dintre investitori (73%) consideră că firmele trebuie să raporteze inclusiv costul îndeplinirii angajamentelor de sustenabilitate pe care şi le-au asumat, în timp ce 69% afirmă că e nevoie ca acest tip de rapoarte să fie la fel de riguroase precum rapoartele financiare, reiese din rezultatele sondajului PwC Global Investor Survey 2022, citate de Agerpres. Totodată, nouă din zece investitori (87%) sunt de părere că rapoartele de sustenabilitate actuale ale companiilor conţin afirmaţii nesusţinute de argumente şi doar 22% afirmă că utilizează în mare sau foarte mare măsură informaţiile furnizate de agenţiile care evaluează activitatea companiilor pe baza criteriilor ESG.

Cercetarea PwC relevă faptul că două treimi dintre respondenţi ar vrea ca firmele să facă publică valoarea efectelor pe care operaţiunile lor le au asupra mediului sau a societăţii. În plus, aproape trei sferturi (73%) dintre aceştia consideră că societăţile trebuie să raporteze inclusiv costul îndeplinirii angajamentelor de sustenabilitate pe care şi le-au asumat.

În ceea ce priveşte auditorii, trei sferturi dintre respondenţi susţin că specializarea şi formarea acestora în domeniul raportării sustenabilităţii sunt condiţii esenţiale, iar evaluările trebuie realizate pe baza unor standarde independente.

„Investitorii au semnalat unele deficienţe notabile în ceea ce priveşte eficienţa companiilor pe două paliere: obţinerea de rezultate care contează pentru investitori şi raportarea acestor eforturi. Raportul subliniază astfel provocarea cu care se confruntă investitorii în evaluarea modului în care companiile îşi ating obiectivele. Acest lucru poate explica de ce investitorii acordă prioritate unor surse de informaţii în detrimentul altora în evaluarea modului în care companiile gestionează riscurile şi oportunităţile. În cazul în care investitorii consideră că raportarea companiilor nu este suficientă pentru a-i ajuta să le evalueze priorităţile, este dificil pentru ei să aloce capital în acele domenii prioritare. Rezultatele pe care investitorii vor ca societăţile să le prioritizeze în raportări sunt: obţinerea de performanţe financiare profitabile, asigurarea unei guvernanţe corporative eficiente şi asigurarea securităţii şi confidenţialităţii datelor”, se menţionează în concluziile cercetării de specialitate.

Raportul are la bază date colectate în perioada septembrie – octombrie 2022, din partea a 227 de investitori şi analişti din 43 de state/teritorii, la nivel global.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.ceccarbusinessmagazine.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!