1.7 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023

Analize și Trenduri – Turiştii străini au cheltuit în România peste 3 miliarde lei, în primele nouă luni ale anului – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Numărul total al turiștilor nerezidenți cazați în structurile de cazare turistică colective a fost de 1,167 milioane, în primele nouă luni ale anului, cheltuielile acestora însumând 3,157 miliarde de lei, în medie 2.704 lei/persoană, potrivit unui comunicat al Institutului Național de Statistică (INS), citat de Agerpres.

Călătoriile în scop profesional și de afaceri au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de 51,5% dintre turiștii nerezidenți sosiți în România, cheltuielile acestora reprezentând 55,3% din totalul cheltuielilor.

Călătoriile în scop particular au reprezentat al doilea motiv al sejurului petrecut de 48,5% dintre turiștii nerezidenți sosiți în România, cheltuielile lor reprezentând 44,7% din totalul cheltuielilor.

Numărul total al turiştilor nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective a fost de 1,167 milioane, în primele nouă luni ale anului, cheltuielile acestora însumând 3,157 miliarde de lei, în medie 2.704 lei/persoană, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS), citat de Agerpres. Călătoriile în scop profesional şi de afaceri au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de 51,5% dintre turiştii nerezidenţi sosiţi în România, cheltuielile acestora reprezentând 55,3% din totalul cheltuielilor.

Călătoriile în scop particular au reprezentat al doilea motiv al sejurului petrecut de 48,5% dintre turiştii nerezidenţi sosiţi în România, cheltuielile lor reprezentând 44,7% din totalul cheltuielilor.

Din totalul cheltuielilor în scop profesional şi de afaceri se evidenţiază cheltuielile pentru cazare 49,5%, cheltuielile în restaurante şi baruri 18,7% şi cele pentru cumpărături 14,2%. Din totalul cheltuielilor în scop particular se evidenţiază cheltuielile pentru cazare 45,3%, cheltuielile pentru cumpărături 16% şi cele în restaurante şi baruri 15,2%. Din totalul nerezidenţilor sosiţi în România, 44,4% şi-au organizat sejurul printr-o agenţie de turism, 34,4% şi-au organizat singuri sejurul, 14,3% au optat pentru alte modalităţi de organizare a călătoriei, în timp ce 6,9% şi-au organizat călătoria atât pe cont propriu, cât şi printr-o agenţie de turism.

Principalul mijloc de transport utilizat pentru a călători în România a fost avionul, folosit de 74,7% din numărul total de turişti, în timp ce 16,5% au utilizat autoturisme proprii, 5,3% autocare şi autobuze, iar 3,5% au sosit cu alte mijloace de transport (tren, ambarcaţiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.).

Numărul turiştilor nerezidenţi cazaţi în unităţile de cazare privată a fost de 57.000, cheltuielile acestora în România fiind de 46,8 milioane de lei. Din totalul turiştilor nerezidenţi cazaţi în unităţile de cazare privată, 80,1% au avut ca scop al călătoriei pe cel particular, iar 19,9% pe cel profesional.

Turiştii nerezidenţi cazaţi în unităţile de cazare privată şi-au organizat în mare parte pe cont propriu călătoria în România (77,8% din total). Ca mijloc de transport au ales autoturismul propriu (51,5%), avionul (19,7%), autocarul şi autobuzul (3,8%) şi alte mijloace de transport (25%).

Din totalul cheltuielilor efectuate în ţara noastră de turiştii nerezidenţi cazaţi în unităţile de cazare privată se evidenţiază cheltuielile pentru cazare (33,8%), cheltuielile făcute în restaurante, baruri, cafenele şi alte servicii similare (31,2%), cheltuielile pentru transport (16,6%) şi cheltuielile în scopul cumpărării de produse pentru folosinţă personală (12,7%).

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.ceccarbusinessmagazine.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!