23.9 C
București
marți, iulie 23, 2024

Analize și Trenduri – Revin chioșcurile la metrou. Metrorex va putea să închirieze spații către firme și persoane fizice din nou (proiect de lege) – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Chioșcurile pe care bucureștenii nu le-au mai văzut la metrou din 2021 ar putea reveni. Potrivit unui proiect de lege, Metrorex va putea închiria spații către firme și persoane fizice, cu aprobarea Ministerului Transporturilor, iar veniturile obținute ar trebui folosite pentru lucrări de întreținere, reparații și îmbunătățirea condițiilor tehnologice și de muncă, scrie HotNews.ro. Practic,

Chioșcurile pe care bucureștenii nu le-au mai văzut la metrou din 2021 ar putea reveni. Potrivit unui proiect de lege, Metrorex va putea închiria spații către firme și persoane fizice, cu aprobarea Ministerului Transporturilor, iar veniturile obținute ar trebui folosite pentru lucrări de întreținere, reparații și îmbunătățirea condițiilor tehnologice și de muncă, scrie HotNews.ro.

Practic, Metrorex va primi o derogare de la legislația in vigoare, care-i interzice acum să rețină sume din închirieri dacă activitatea sa este subvenționată de la bugetul de stat.

Proiectul de lege a fost pus în dezbatere publică, luna aceasta, de către Ministerul Transporturilor, condus de Sorin Grindeanu (PSD).

În nota de fundamentare se precizează că modificările legislative introduse prin OUG nr. 57/2019 – Codul Administrativ, privează concesionarul (n.a Metrorex) de posibilitatea închirierii bunurilor concesionate și limitează acum reținerea de către acesta a veniturilor rezultate din exploatarea bunurilor atribuite în folosință gratuită prin contractul de concesiune.

În document se menționează următoarele:

„În plus, interzice titularului dreptului de administrare reținerea sumelor provenite din închirieri în situația în care activitatea acestuia este subvenționată de la bugetul de stat sau de la bugetul local.

În acest sens, proiectul de lege privind organizarea transportului cu metroul constituie, în favoarea operatorului de transport, dreptul de a închiria părți ale infrastructurii publice către alte persoane fizice sau juridice, și clarifică, sub aspectul reglementării legale, situația veniturilor rezultate din închirierea acestor bunuri”.

Derogările propuse de proiectul de lege ar permite companiei creșterea veniturilor proprii. În consecință, se va diminua impactul asupra efortului bugetar alocat acestui tip de serviciu public, în raport de compensația acordată în cadrul contractelor de servicii publice.

„Prin derogare de la prevederile art. 299 și 300 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, veniturile obținute din închirierea unor părți ale infrastructurii publice de metrou concesionate se încasează de către administratorul infrastructurii în scopul folosirii acestora pentru executarea de lucrări de întreținere, reparații curente și reparații capitale la infrastructura de metrou și îmbunătățirea condițiilor tehnologice și de muncă, atât din spațiile tehnice cât și din spațiile publice ale infrastructurii de metrou”.

 

Editor : I.C

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!