23.9 C
București
marți, iulie 23, 2024

Analize și Trenduri – România cumpără 54 de obuziere autopropulsate K9 Thunder din Coreea de Sud – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

drept câştigătoare a procedurii competitive pentru achiziţionarea de către România a trei sisteme obuzier calibru 155 mm de nivel Batalion.

155 mm de nivel Batalion, incluzând 54 de obuziere autopropulsate K9 Thunder, echipamente de sprijin şi o cantitate iniţială de muniţii specifice”, a mai spus ministrul Apărării.

În așteptarea invaziei Chinei, Taiwanul cumpără peste 1000 de drone pentru război asimetric.

Ministrul apărării, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit miercuri cu ministrul apărării din Republica Coreea, Won-sik Shin, el afirmând că a salutat desemnarea companiei Hanwha Aerospace Co. Ltd. drept câştigătoare a procedurii competitive pentru achiziţionarea de către România a trei sisteme obuzier calibru 155 mm de nivel Batalion. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Am discutat cu ministrul apărării din Republica Coreea, Won-sik Shin, despre situaţia de securitate internaţională şi perspectivele cooperării în domeniul apărării între România şi Republica Coreea. De asemenea, am vorbit despre principalele ameninţări şi riscuri din regiunea Mării Negre şi a Balcanilor de Vest pe fondul războiului de agresiune al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei”, a transmis ministrul Tîlvăr. 

Angel Tîlvăr a precizat că „profilarea Mării Negre ca un spaţiu de interes strategic pentru statele democratice reprezintă un obiectiv important al dialogului strategic bilateral”. 

„Totodată, am salutat desemnarea companiei Hanwha Aerospace Co. Ltd. drept câştigătoare a procedurii competitive pentru achiziţionarea de către România a trei sisteme obuzier cal. 155 mm de nivel Batalion, incluzând 54 de obuziere autopropulsate K9 Thunder, echipamente de sprijin şi o cantitate iniţială de muniţii specifice”, a mai spus ministrul Apărării.

Contractul de achiziții ar valora în jur de 1 miliard de dolari. „Raza maximă (a obuzierului K9) este de 54 de kilometri, este foarte rapid. Am răspuns foarte repede când am fost atacaţi de Coreea de Nord”, a declarat Heo Man Jung, cercetător principal în domeniul artileriei la Hanwha, a declarat în cadrul unei întâlniri cu jurnalişti români.

K9, supranumit „Tunetul coreean” atinge o viteză de peste 67 de kilometri pe oră. Mai mult, conform Heo Man Jung, K9 a fost creat pentru a funcţiona în orice tip de climat. 

Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri, la sediul MApN, o întrevedere de lucru cu ministrul apărării din Republica Coreea, Won-sik Shin, cu ocazia vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în România.

Editor : A.C.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!