-0.9 C
București
joi, ianuarie 16, 2025

Analize și Trenduri – Roșiile au devenit un lux. În piețe kilogramul se vinde și cu 60 de lei: „Foarte scumpe. Mai bine iau carne de porc” – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

În piețe kilogramul se vinde și cu 60 de lei: „Foarte scumpe.

Spre exemplu, roșiile românești se vând în piețe chiar și cu 60 de lei kilogramul.

Fermierii spun că le vând în Capitală, acolo unde primele roșii românești se vând chiar și cu 60 de lei kilogramul.

Trufandele românești au apărut deja în piețe, dar prețurile mari îi dezarmează pe cei care vor să cumpere verdețuri cu savoare autohtonă. Spre exemplu, roșiile românești se vând în piețe chiar și cu 60 de lei kilogramul. Fermierii vin si cu o explicație: spun că îi costă mult să le producă în această perioadă a anului, deși statul acordă cele mai mari subvenții pentru roșii.

Roșiile s-au copt mai repede în acest an.

Cornel Veltuș – producător local: „Anul trecut am ieșit pe 20 aprilie și anul acesta de luni începem să recoltăm.”

Reporter: „Cu cât vor pleca de aici, de la dumneavoastră, roșiile?”

Cornel Veltuș – producător local: „Undeva la 38-35 de lei.”

Reporter: „Deja pe tarabă se vând la preț aproape dublu.”

Cornel Veltuș – producător local: „Da!”

Mihai Veltuș – producător: „Investiția este exagerat de mare. Există foarte multe riscuri să nu o scoatem.”

În piețele din Craiova, de exemplu, nu există roșii românești, pentru că sunt scumpe.

În prezent, în piețele din Craiova sunt doar roșii din Italia și din Grecia. Se vând foarte bine, pentru că prețul este unul mult mai mic.

Primele roșii românești se vând chiar și cu 60 de lei kilogramul

Fermierii spun că le vând în Capitală, acolo unde primele roșii românești se vând chiar și cu 60 de lei kilogramul.

Comerciant: „Sunt de aur! Chiar sunt de aur!”

Reporter: „De ce sunt așa de scumpe?”

Comerciant: „Așa sunt! Este prima dată când apar și sunt scumpe. În timp o să se ieftinească, vă dați seama.”

Reporter: „Și ce origine sunt?”

Comerciant: „Sunt de ale noastre, Giurgiu.”

Prețurile piperate îi țin departe pe românii care vor să cumpere legume cu savoare autohtonă.

– „Foarte scumpe! Și o să fie din ce în ce mai scumpe!”

– „Mai bine iau carne de porc și mănânc carne, decât roșii.”

– „Aș sta să mă gândesc, dar probabil că de poftă mi-aș lua două, trei roșii, nu un kilogram.”

Explicația fermierilor

Fermierii au o explicație: spun că îi costă mult să le producă în această perioadă a anului.

Ion Păunel – fermier: „Legumele care vin din import sunt puțin mai ieftine, pentru că acolo vorbim de alte condiții meteorologice, vorbim de alte producții. Fermierul rămâne cu un profit de 2-3 lei.”

În prezent, statul acordă subvenții pentru roșii, iar, teoretic, măsura ar trebui să scadă prețul.

Editor : B.C.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!