20.1 C
București
vineri, iunie 14, 2024

Analize și Trenduri – Rusia rămâne fără banane. Rușii sunt sfătuiți să își cultive singuri fructele, după ce Putin a interzis importurile din Ecuador – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Oficialii ruși se așteaptă ca bananele să dispară de pe piața din Rusia în cel mult o lună - 90% din bananele importate veneau din Ecuador.

Declarația lui Kniazlov vine după ce Putin a suspendat pe 2 februarie importurile de banane provenite de la cinci companii din Ecuador, spunând că decizia a fost luată după ce s-au găsit dăunători în fructele livrate în Rusia...

Cu doar câteva săptămâni înainte, guvernul ecuadorian a acceptat o ofertă a Statelor Unite prin care echipamentul militar sovietic va fi dat la schimb pentru arme moderne americane în valoare de 200 de milioane de dolari.

Rușii au fost sfătuiți de oficialii de la protecția consumatorului să cultive singuri banane întrucât se așteaptă ca în scurt timp fructele să dispară de pe piața rusească, după ce președintele Vladimir Putin a interzis importurile de banane din Ecuador, potrivit Newsweek.

Oleg Kniazlov, șeful centrului de expertiză industrială al Rosselhoznadzor, organizația pentru protecția consumatorului din Rusia, a declarat pentru presa locală că se așteaptă ca, într-o lună de zile, bananele din comerț să dispară. Kniazlov i-a sfătuit pe ruși să înceapă să cultive banane în țară.

Declarația lui Kniazlov vine după ce Putin a suspendat pe 2 februarie importurile de banane provenite de la cinci companii din Ecuador, spunând că decizia a fost luată după ce s-au găsit dăunători în fructele livrate în Rusia.

Cu doar câteva săptămâni înainte, guvernul ecuadorian a acceptat o ofertă a Statelor Unite prin care echipamentul militar sovietic va fi dat la schimb pentru arme moderne americane în valoare de 200 de milioane de dolari.

SUA au spus că echipamentul sovietic din Ecuador va fi trimis în Ucraina pentru a sprijini armata Kievului în lupta contra Rusiei.

Decizia a fost criticată asupru de purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, Maria Zaharova, care a spus că Ecuadorul a luat o „decizie nesăbuită făcută în urma unor presiuni serioase din partea părților străine interesate”.

„Dacă vorbim despre ‘fier vechi’, așa cum este numit în Ecuador, este improbabil ca Washingtonul să le ofere echipament modern la schimb cu o valoare destul de impresionantă”, a spus Zaharova.

Rusia importă 90% din banane din Ecuador, potrivit presei locale. RIA Novosti a raportat că interdicția ar putea produce pierderi de până la 754 de milioane de dolari pe an pentru Ecuador.

Lipsa bananelor de pe piața rusească se va simți abia peste o lună pentru că unele dintre livrări efectuate înainte de intrarea în vigoare a interdicției nu au ajuns încă în Rusia.

Kniazov a spus că există planuri de a înlocui importurile din Ecuador cu cele din India, dar că există dificultăți logisitice în acest sens.

Oficialul rus a mai spus că lipsa bananelor ar putea fi compensată cu fructe crescute în Rusia și a dat ca exemplu experimentele reușite de aclimatizare a plantelor tropicale desfășurate în regiunea Krasnodar.

În afară de banane, Rusia se confruntă și cu lipsa ouălor, care a dus la o creștere mare a prețurilor pentru care Putin și-a cerut scuze în conferința de presă susținută la finalul anului trecut. „Îmi cer scuze pentru această problemă”, a spus Putin pe 14 decembrie. „Promit că situația va fi remeditată în viitorul apropiat.”

Editor : Raul Nețoiu

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!