11 C
București
vineri, februarie 23, 2024

Analize și Trenduri – Video Discuții cu protestatarii la Ministerul Agriculturii. Barbu le cere scuze fermierilor pentru că i-a făcut instigatori – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Acum vorbim de firmele în dificultate, necesitatea revendicărilor sunt de moment.

Un alt fermier, Florin Nae, spune că fermierii ar trebui să primească pe 31 mai de la Minister 100 de euro pe ha pentru culturile din 2022.

Soacra lui Mutu este cu doar 8 ani mai în vârstă decât ”Briliantul”! Mama Sandrei ”strălucește”.

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, și-a cerut scuze, joi, în fața reprezentanților agricultorilor care protestează, și a spus: „Vreau să vă asigur că înainte de a fi ministru, sunt om și poate că din context a reieșit că v-am făcut instigatori”. Barbu a discutat cu aceștia la Minister despre revendicărilor lor și ce măsuri va lua Guvernul în perioada următoare. Pe de cealaltă parte, reprezentantul fermierilor Dănuț Andruș a afirmat că trebuie să existe un calendar concret cu măsuri pentru ca protestul să se încheie. „Oamenii nu sunt dispuși să plece acasă pentru că măsurile nu sunt adoptate”, a mai precizat fostul politician.

„Vreau să vă asigur că înainte de a fi ministru, sunt om și poate că din context a reieșit că v-am făcut instigatori. Vreau să îmi cer scuze”, a afirmat Florin Barbu. 

Ministrul a spus că Guvernul are joi pe ordinea de zi OUG pentru echivalarea permisului de conducere categoria „B” cu categoria „TR” și amânarea ratelor în agricultură, iar săptămâna viitoare Executivul urmează să discute despre creditele agricole și cum va susține acesta ROBOR. 

„Toate aceste lucruri au fost vorbite cu asociațiile și vreau să vă spun că vom discuta și strategia pe agricultură pe următorii ani. Acum vorbim de firmele în dificultate, necesitatea revendicărilor sunt de moment. O să vorbesc și de strategie, dar cu toți”, a mai spus ministrul agriculturii. 

Pe de cealaltă parte, fostul politician PSD Dănuț Andruș, care a reprezentat fermierii la proteste și în discuțiile cu guvernul și în fața presei, spune că a venit „în calitate de fermier”. 

„Văd că am fost numit lider, în fel și chip. Problema națională nu sunt eu. Problemele fermierilor sunt peste tot. Problemele pe care le-am discutat sâmbătă au fost umbrite cumva de asociații 

În acea listă am semnalat probleme care nu țin doar de agricultură. Oamenii nu au ieșit în stradă degeaba, au probleme cu băncile, cu finanțele. Ne dorim să plecăm acasă dar trebuie să stabilim ceva. Din păcate, finanțele nu au venit ca dumneavoastră cu măsuri concrete”, a mai afirmat Andruș. 

Acesta spune că pentru ca protestul să se încheie, trebuie să existe un calendar concret cu măsuri. 

Un alt fermier, Florin Nae, spune că fermierii ar trebui să primească pe 31 mai de la Minister 100 de euro pe ha pentru culturile din 2022. 

Ministrul Barbu spune că „ajutoarele le putem da doar pe cadrul Ucraina, care expiră în iulie. Pe 31 mai vă dăm banii. Pe site apare că e termen iunie. Plata se face in mai”. 

„Vreau să plec cu inima împăcată. Sunteți ok cu procesul verbal semnat?”, i-a întrebat Florin Barbu pe reprezentanții agricultorilor. 

Dănuț Andrus: „Da. Așteptăm actele. Oamenii nu sunt dispuși să plece acasă pentru că măsurile nu sunt adoptate”. 

Editor : Alexandru Costea

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!