FacebookTwitterLinkedIn

Simtel Team, companie românească de inginerie și tehnologie și lider național în domeniul energiei regenerabile, anunță consolidarea departamentelor operaționale, de vânzări și marketing prin cooptarea a trei executivi: Robert Lucian Dragotoiu a fost numit Director de Operațiuni Inginerie și Implementare, Florin Alpopi a fost numit Director de Vânzări, iar Ana Maria Mihăilescu a fost numită Director de Marketing. 

În plus, în cadrul grupului au avut loc și două promovări, Ana Nedea fiind numită Director de Strategie și Dezvoltare de business și PMO, în timp ce Alina Vilău preia funcția de Director de Inovare și Digitalizare, arată un comunicat al companiei. 

Schimbările strategice în cadrul echipei noastre de conducere reprezintă un pas crucial pentru Simtel în drumul nostru de a ne consolida rolul de lider în domeniul energiei regenerabile în România. Suntem încrezători că împreună vom accelera creșterea noastră și vom contribui la îndeplinirea misiunii de a furniza soluții sustenabile și eficiente de energie, creând astfel un mediu mai curat și o calitate mai bună a vieții pentru comunitățile din România”, a declarat Mihai Tudor, CEO Simtel. 

Robert Lucian Dragotoiu este un executiv cu peste 20 de ani de experiență în implementarea și coordonarea de proiecte diverse în companii naționale și internaționale din sectoare precum energie, petrol și gaze, utilități și industria farmaceutică. Înainte de a se alătura Simtel, Robert Lucian Dragotoiu a deținut diferite roluri de conducere în companii precum Intec Energy Solutions, AECOM România, Honeywell, OMV Petrom sau Rompetrol. În cadrul Simtel, Robert Lucian Dragotoiu va fi responsabil de coordonarea tuturor operațiunilor legate de proiectele de implementare și inginerie. 

Florin Alpopi, noul Director de Vânzări, deține o experiență de peste 20 de ani în business management, strategii și dezvoltare de business, precum și management de portofoliu. Florin Alpopi a activat timp de 18 ani în Canada, unde a dezvoltat afacerile unor companii din domenii diverse, precum construcții, energie și aviație. Printre acestea se numără Lafarge, TransAlta, North American Construction Group, Shell și Westjet. Anterior Simtel, Florin Alpopi a deținut funcția de Director de Vânzări și Marketing în cadrul Altur S.A. În cadrul Simtel, acesta va coordona activitatea comercială la nivel de grup. 

Ana Maria Mihăilescu este un executiv cu peste 20 de ani de experiență în coordonarea activităților de marketing și comunicare în companii multinaționale din sectorul financiar-bancar și start-up-uri de tehnologie. De-a lungul carierei sale profesionale, Ana-Maria Mihăilescu a coordonat activitatea de marketing și comunicare în companii precum BRD Groupe Société Générale, Raiffeisen Bank, Up România. Înainte de a se alătura Simtel, Ana Maria Mihăilescu a condus departamentul de Marketing și Comunicare al start-up-ului de tehnologie din domeniul medical, Beesers. 

Simtel este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din iulie 2021, iar în prezent, are o capitalizare de piață de aproximativ 450 de milioane de lei. În prezent, compania furnizează servicii de operare și mentenanță pentru parcuri fotovoltaice care însumează peste 275 MWp instalați și produc anual 352.000 de MWh, corespondentul consumului a 106.000 de locuințe într-un an, reducând cu 217.000 de tone pe an emisiile de gaze cu efect de seră.