27.3 C
București
luni, iunie 17, 2024

Analize și Trenduri – Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut cu 1,9% în 2023 – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut în 2023 față de anul 2022, ca serie brută cu 1,9%, a anunțat Institutul Național de Statistică (INS), citat de Agerpres.

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna decembrie 2023, comparativ cu luna decembrie 2022, a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 0,1%, datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+4,7%) și la vânzările de produse nealimentare (+1,6%).

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna decembrie 2023, comparativ cu luna decembrie 2022, indicatorul a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 1,5%, datorită sporurilor consemnate la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+5,1%) și la vânzările de produse nealimentare (+3,9%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în 2023 faţă de anul 2022, ca serie brută cu 1,9%, a anunţat Institutul Naţional de Statistică (INS), citat de Agerpres. Creşterea din 2023 a avut loc datorită majorărilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+3,8%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,6%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 4,4%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna decembrie 2023, comparativ cu luna decembrie 2022, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 0,1%, datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,7%) şi la vânzările de produse nealimentare (+1,6%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 11,3%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2023, comparativ cu luna decembrie 2022, indicatorul a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 1,5%, datorită sporurilor consemnate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,1%) şi la vânzările de produse nealimentare (+3,9%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 10,6%.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.ceccarbusinessmagazine.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!