20.6 C
București
vineri, iunie 14, 2024

Antreprenoriat – Antreprenorii români se pot înscrie la un accelerator pentru startup-uri verzi, cu oportunități de finanțare – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Astfel, cele din categoria Idea Stage se pot înscrie în intervalul 5 iunie – 5 iulie 2024, iar pentru cele Seed Stage înscrierile vor fi deschise între 10 iulie - 13 septembrie.

Ulterior aplicării, startup-urile din categoria Idea Stage vor participa la un bootcamp, în urma căruia maximum 15 vor fi selectați pentru participarea în program.

Cele mai promițătoare și inovatoare 10 startup-uri din categoria Seed Stage vor fi selectate la finalul lunii septembrie pentru participarea în program.

Antreprenorii români se pot înscrie într-un accelerator de afaceri dedicat startup-urilor verzi, care oferă, pe lângă mentorat și acces la o rețea de consultanți, și oportunități de finanțare.

Programul se adresează startup-urilor din categoria Idea Stage (sunt în stadiul incipient și au o idee) și Seed Stage (au deja un prototip validat pe piață). Astfel, cele din categoria Idea Stage se pot înscrie în intervalul 5 iunie – 5 iulie 2024, iar pentru cele Seed Stage înscrierile vor fi deschise între 10 iulie – 13 septembrie.

Vezi AICI mai multe detalii despre înscrierea în program.  

Ulterior aplicării, startup-urile din categoria Idea Stage vor participa la un bootcamp, în urma căruia maximum 15 vor fi selectați pentru participarea în program. Timp de două luni de zile, aceștia trec printr-o experiență complexă de accelerare ce include, fără a se limita la: workshop-uri de modelare de business, marketing, vânzări, management financiar, consultanță de business și investment readiness,  board of advisors, sesiuni de pitching și peer sharing.

Cele mai promițătoare și  inovatoare 10 startup-uri din categoria Seed Stage vor fi selectate la finalul lunii septembrie pentru participarea în program.

Acceleratorul se adresează startup-urilor românești de soluții tech din zone precum:

  • Cleantech;
  • waste management;
  • construcții sustenabil;
  •  gestionarea emisiilor de carbon;
  • producție sustenabilă;
  • energie regenerabilă;
  • transport;
  • reciclare.

Ediția din 2024 a Romania ClimAccelerator se încheie în decembrie, cu evenimentul național Demo Day, în care finaliștii din categoria Seed Stage își vor prezenta soluția și evoluția din program în fața investitorilor, mentorilor, presei și publicului.

În cele trei ediții organizate anterior, programul a accelerat 80 startupuri verzi din România, a primit peste 400 de aplicații din toate regiunile țării, a adus împreună peste 85 de mentori și experți și a oferit o finanțare totală de 600.000 Euro. 

Romania ClimAccelerator este organizat de Impact Hub Bucharest, cu sprijinul EIT Climate-KIC.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!