35.1 C
București
joi, iunie 20, 2024

HoReCa – Fenomenul de cliffing devine incomod pentru turiștii care își petrec vacanța pe litoral. Se prăbușesc straturile de nisip de pe plajele mărite. ”Sigur rezolvăm, nu lăsăm până la weekend, aducem la starea normală” – Sinteza

4 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Parteneri: ACUE 13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a.

Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast 17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale.

Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis “Sigur rezolvăm, nu lăsăm până la weekend, aducem la starea normală.

Fenomenul de cliffing, adică de prăbușire a straturilor de nisip pe plajele mărite, nou-înnisipate, din stațiunea Mamaia este deja binecunoscut, dar deranjant pentru turiștii care aleg să-și petreacă vacanța aici. Acțiunile de nivelare a plajelor de către reprezentanții Apelor Române sunt continue, dar la fiecare furtună, între digurile nou construite, se repetă prăbușirea nisipului, informează Agenția de presă Rador, care citează Radio Constanța.

Directorul Administrației Bazinale Apele Române Dobrogea-Litoral, Hristu Uzun, ne-a asigurat că, până la sfârsitul acestei săptămâni, plajele vor fi nivelate.

Evenimente

12 iunie – Profit News TV – Maraton Energie. Parteneri: ACUE
13 iunie – Eveniment Profit.ro – Piața de Capital.forum – Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie – Eveniment Profit.ro – Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis

“Sigur rezolvăm, nu lăsăm până la weekend, aducem la starea normală. Pe fondul căldurii, mai sunt mici furtuni și atunci apare acest cliffing. Știm zonele în care apare zona de cliffing. Între digurile din Mamaia apare, de obicei, că sunt curenții puternici. În Mamaia sunt vreo șase diguri. Între diguri apare fenomenul de cliffing”, spune directorul Administrației Bazinale Apele Române Dobrogea-Litoral, Hristu Uzun.

O altă problemă o constituie scoicile aduse din larg, care prin duritatea și mărimea lor incomodează turiștii. Aici rezolvarea problemei este mai dificilă, utilajele care ar putea mărunții scoicile sunt greu de găsit, după cum ne-a declarat directorul Uzun.

“Scoicile, n-avem voie nici să le aruncăm. Se pot mărunți, dar utilaje existente pentru genul ăsta nu prea se găsesc. Am avut unul, dar în trei zile s-a deteriorat, adică scoicile sunt un material, la concasare, mai dur ca metalul câteodată. Și scicile, pe cât posibil, le punem în zone în care să nu afecteze. Tot pe plajă trenuie să le lăsăm, că ele se autodistrug în timp, dar timpul e foarte îndelungat, nu-i chiar atât de apropiat, dar dacă sunt în zona în care trec utilajele, se fărâmițează ușor, ușor”, a mai spus Hristu Uzun.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!