12.8 C
București
luni, mai 27, 2024

Antreprenoriat – Finanțare de 47,5 milioane dolari pentru startup-ul polonez de microlocalizare IoT Kontakt.io, de la Goldman Sachs – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Startup-ul polonez de microlocalizare cu balize IoT Kontakt.io, pe care StartupCafe.ro l-a vizitat în anul 2016, la Cracovia, a obținut marți, 16 aprilie 2024, o investiție de 47,5 milioane de dolari, într-o rundă de finanțare condusă de fondul american de investiții Goldman Sachs Asset Management.

Astfel, Kontakt.io ajută spitalele să optimizeze fluxurile de pacienți, personalul și resursele, îmbunătățind siguranța, coordonarea și furnizarea de servicii medicale.

Startup-ul polonez de microlocalizare cu balize IoT Kontakt.io, pe care StartupCafe.ro l-a vizitat în anul 2016, la Cracovia, a obținut marți, 16 aprilie 2024, o investiție de 47,5 milioane de dolari, într-o rundă de finanțare condusă de fondul american de investiții Goldman Sachs Asset Management.

Compania poloneză spune că va folosi runda de finanțare de serie C pentru a-și susține creșterea și dezvoltarea soluțiilor bazate pe inteligență artificială.

Kontakt.io a fost fondat la Cracovia de Tomasz Koźmiński, Szymon Niemczura, Tomasz Kołek și Rafał Janicki. Nevăzător, antreprenorul Tomasz Koźmiński s-a gândit să folosească tehnologiile de internet of things (IoT) pentru a crea sisteme de ghidaj asemănătoare GPS-ului, dar cu precizie foarte mare, pentru a fi folosite în clădiri.

Sistemele concepute de startup-ul polonez au la bază dispozitivele beacons, mici balize, de dimensiunile unui breloc, ce transmit semnale cu ajutorul tehnologiei bluetooth. Între timp, Kontakt.io a adăugat tehnologii de inteligență artificială și analiză de date și a focalizat sistemul către clienții don domeniul medical.

Astfel, Kontakt.io ajută spitalele să optimizeze fluxurile de pacienți, personalul și resursele, îmbunătățind siguranța, coordonarea și furnizarea de servicii medicale. Compania folosește inteligența artificială, Internetul lucrurilor (IoT) și tehnologia cloud pentru a oferi date de locație în timp real și pentru a dirija personalul, echipamentele și spațiile clinice pentru îngrijirea pacienților.

În România, un concurent al polonezilor era startup-ul clujean Onyx Beacon, care a lucrat și pentru gigantul aerospaațial american Lockheed Martin. Între timp, proiectul Onyx Beacon a fost întrerupt, iar firma clujeană Onyx Beacon SRL a fost radiată din martie 2023, conform datelor de pe Termene.ro. Onyx era condusă de Roman Jens Foeckl, cetățean german.

Iată un reportaj video filmat în anul 2016, la sediul Kontakt.io de la Cracovia, pentru cititorii StartupCafe.ro:

 

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!