34.7 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024

Antreprenoriat – Revolut ar putea valora peste 37 miliarde EUR – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Compania de tehnologie financiară Revolut ar putea valora peste 37 miliarde EUR în urma unei vânzări de acțiuni, potrivit unor surse familiare cu situația, potrivit RTE, care citează FT.

Aplicația colaborează cu firma de servicii financiare Morgan Stanley pentru o vânzare de acțiuni în valoare de 415,7 milioane EUR (500 milioane dolari), inclusiv acțiuni deținute de angajați, ceea ce ar putea face ca Revolut să valoreze peste 37 miliarde EUR (40 miliarde dolari)...

Astfel, fintech-ul ar depăși valoarea de 28,1 miliarde EUR (33 miliarde dolari), obținută într-o rundă de finanțare din 2021, despre care am mai scris pe StartupCafe.ro. Revolut a înregistrat un profit de aproape 5 ori mai mic în anul 2022 față de 2021, iar în continuare nu beneficiază de o licență bancară în Marea Britanie, piață în care s-a înființat.

Compania de tehnologie financiară Revolut ar putea valora peste 37 miliarde EUR în urma unei vânzări de acțiuni, potrivit unor surse familiare cu situația, potrivit RTE, care citează FT.

Aplicația colaborează cu firma de servicii financiare Morgan Stanley pentru o vânzare de acțiuni în valoare de 415,7 milioane EUR (500 milioane dolari), inclusiv acțiuni deținute de angajați, ceea ce ar putea face ca Revolut să valoreze peste 37 miliarde EUR (40 miliarde dolari), conform The Irish Times.

Astfel, fintech-ul ar depăși valoarea de 28,1 miliarde EUR (33 miliarde dolari), obținută într-o rundă de finanțare din 2021, despre care am mai scris pe StartupCafe.ro.

Revolut a înregistrat un profit de aproape 5 ori mai mic în anul 2022 față de 2021, iar în continuare nu beneficiază de o licență bancară în Marea Britanie, piață în care s-a înființat.

Momentan, aplicația fintech operează ca bancă în Uniunea Europeană, inclusiv în România, având licență bancară în Lituania.

Compania, fondată la Londra de Nikolay Storonsky (CEO) și Vladyslav Yatsenko (CTO) în anul 2015, spune că are peste 40 milioane clienți la nivel global și mai mult de 3,5 milioane în România.

Urmărește un interviu video realizat de StartupCafe.ro cu Vlad Yatsenko, unul dintre fondatorii Revolut:

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!