34.7 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024

Energie – TABEL Noi scumpiri. Unde se mai poate cumpăra benzină mai ieftină de 7 lei/l – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Șoferii bucureșteni mai pot cumpăra vineri dimineață benzină mai ieftină de 7 lei/l doar în 3 stații Petrom și în stațiile Lukoil, în urma deciziilor de joi ale liderului pieței, OMV Petrom, și ale Mol de joi după-amiază de a scumpi carburanții cu 5 bani/l.

În ultima săptămână, OMV Petrom a majorat cu 15 bani/l prețul motorinei și cu 9 bani/l pe cel al benzinei.

În urma scumpirilor de astăzi, prețul benzinei standard (6,96-7,03 lei/l) se situează cu 9-13 bani sub prețul motorinei (7,09-7,12 lei/l) în stațiile Petrom.

Șoferii bucureșteni mai pot cumpăra vineri dimineață benzină mai ieftină de 7 lei/l doar în 3 stații Petrom și în stațiile Lukoil, în urma deciziilor de joi ale liderului pieței, OMV Petrom, și ale Mol de joi după-amiază de a scumpi carburanții cu 5 bani/l. Motorina a sărit de 7 bani/l în toate stațiile din capitală încă din urmă cu 2 zile, conform datelor analizate de Profit.ro.

Evenimente

25 iunie – Medika TV – Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie – Maraton Profit News TV – Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie – Maraton Medika TV – Sanatatea Aparatului Urinar

În ultima săptămână, OMV Petrom a majorat cu 15 bani/l prețul motorinei și cu 9 bani/l pe cel al benzinei.

În urma scumpirilor de astăzi, prețul benzinei standard (6,96-7,03 lei/l) se situează cu 9-13 bani sub prețul motorinei (7,09-7,12 lei/l) în stațiile Petrom. Compania mai vinde benzină mai ieftină de 7 lei/l doar în trei stații din capitală (doctor Herescu, Jiului și Petrom City).

Și în stațiile OMV situația este asemănătoare, un litru de benzină standard costând 7,08-7,12 lei, iar unul de motorină, 7,17-7,20 lei.

Prețurile vor scăde temporar și vor reveni la nivelurile de joi dimineață în weekend, când în 123 stații Petrom sunt practicate prețuri promoționale reduse cu 5 bani/l la carburanții standard.

În perioada 15 iunie – 31 iulie 2024, în 123 din stațiile Petrom, se pot cumpăra carburanți standard mai ieftini cu 5 bani/l și benzină și motorină extra cu 10 bani/l.

Reducerea se aplică direct în prețul de la pompă, în fiecare weekend din perioada campaniei, în intervalul vineri, ora 23:00 – duminică ora 23:00. 

Evoluția prețului benzinei și motorinei standard în principalele stații din capitală

Evoluția prețului benzinei și motorinei standard în principalele stații din capitală

Dacă Lukoil va adopta în următoarele ore, așa cum ne-a obișnuit, o decizie similară, de a scumpi carburanții cu 5 bani/l, vor mai fi numai 8 stații Lukoil în București în care prețul benzinei se va situa sub 7 lei/l.

La începutul lunii august 2023, prețul benzinei era aproape identic cu cel al motorinei, după care, în urma evoluției cererii sezoniere, atât locale, cât și continentale și regionale, în luna noiembrie, diferența dintre prețul motorinei și cel al benzinei a atins un maxim de peste 75 de bani/l.

În urmă cu 2 ani, însă, în luna octombrie 2022, aceasta se situase și la peste 1,5 lei/l.

Evoluția cotațiilor Brent din ultimele 3 luni

Evoluția cotațiilor Brent din ultimele 3 luni

România este importatoare netă de motorină și exportatoare netă de benzină.

Cotațiile țițeiului Brent se situau vineri dimineață la 85,6 dolari/baril, cel mai ridicat nivel al ultimelor 50 de zile.

Ca urmare a politicii fiscale a Guvernului, de la 1 iulie, benzina se va scumpi cu 43 bani/l, iar motorina cu 40 bani/l. Asta după ce, din același motiv de politică fiscală, benzina s-a scumpit cu 29 bani/l, iar motorina, cu 26 bani/l, în prima zi a acestui an.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!