8.4 C
București
luni, decembrie 9, 2024

Fonduri Europene – Al treilea Apel al anului 2024 lansat în cadrul Programului În Stare de Bine – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Obiectivul specific al Apelului 3 – În Stare să Ajut cu titlul Spații sigure pentru adolescenți este dezvoltarea și implementarea de inițiative care să sprijine sănătatea emoțională a adolescenților între 12 și 18 ani din mediul urban mic (sub 30.000 de locuitori)...

Acest apel se adresează în principal aadolescenților cu vârsta între 12 și 18 ani din mediile urbane mici (sub 30.000 de locuitori), punând accent pe grupurile vulnerabile care se confruntă cu diverse riscuri socio-emoționale.

Obiectivul specific al Apelului 3 – În Stare să Ajut cu titlul Spații sigure pentru adolescenți este dezvoltarea și implementarea de inițiative care să sprijine sănătatea emoțională a adolescenților între 12 și 18 ani din mediul urban mic (sub 30.000 de locuitori), prin oferirea accesului la resurse și activități ce promovează conștientizarea emoțională, gestionarea eficientă a emoțiilor și construirea de relații sănătoase, contribuind la prevenirea problemelor de sănătate mintală și la creșterea stării de bine.

Programul susține inițiative precum:

  • Intervenții pentru identificarea și exprimarea emoțiilor, reducerea anxietății și depresiei, gestionarea stresului.
  • Activități care îmbunătățesc exprimarea și ascultarea activă, formând relații sănătoase și prevenind conflictele
  • Inițiative care construiesc încredere și sprijin reciproc, creând un mediu social sigur și integrat.
  • Conștientizarea bullying-ului și dezvoltarea abilităților de prevenire și contracarare
  • Informare despre riscurile traficului și dezvoltarea abilităților emoționale pentru a evita abuzurile
  • Inițiative pentru gestionarea timpului pe rețele sociale și evaluarea impactului asupra sănătății mentale
  • Intervenții care abordează cauzele consumului de alcool și substanțe și presiunile sociale
  • Ateliere despre sănătatea sexuală, respectul în relații și comunicarea deschisă.
  • Activități ce vizează părinții sau aparținătorii legali pentru dezvoltarea de abilități necesare pentru a susține sănătatea emoțională a adolescenților

Mai multe informații despre tipurile de activități eligibile găsiți în Ghidul Solicitantului.

Apelul se adresează organizațiilor neguvernamentale din România (asociații, fundații sau federațiiCrucea Roșie Română și structurile sale cu personalitate juridică precum și Fundațiile pentru tineret de la nivel județean și ale municipiului București și Fundația Națională pentru Tineret).

Durata proiectelor

Durata minima a unui proiect este 3 luni iar durata maximă este de 5 luni.

Estimăm posibilitatea începerii proiectelor în data de 15 ianuarie 2025, cu dată limită de încheiere 15 iunie 2025.

Bugetul total al apelului: 1 milion lei

Valoarea minimă proiect: 30.000 lei
Valoarea maximă proiect: 175.000 lei

Grupuri țintă și beneficiari

Acest apel se adresează în principal aadolescenților cu vârsta între 12 și 18 ani din mediile urbane mici (sub 30.000 de locuitori), punând accent pe grupurile vulnerabile care se confruntă cu diverse riscuri socio-emoționale.

Pe lângă grupul țintă vizat direct de program, cel al adolescenților, este permisă includerea altor grupuri țintă care au un impact direct asupra acestora. Astfel, se pot lua în considerare și alte categorii de beneficiari, cum ar fi părinții, cadrele didactice și membrii comunității extinse

Numărul minim de beneficiari pentru un proiect este de 20.

Sunt prioritare proiectele care implică activ beneficiarii în intervențiile propuse. Acest lucru presupune crearea unor mecanisme pentru feedback continuu și adaptarea intervențiilor în funcție de nevoile identificate de către adolescenți, sporind astfel relevanța și impactul acestor

Colaborare / Parteneriat

Încurajăm colaborarea cu diverse entități (ONG-uri cu experiență și expertiză în domeniul tineretului și/sau a sănătății mintale, lucrului în comunități urbane mici, instituții publice, mediul de afaceri local etc.) pentru ca intervențiile propuse să fie în măsură să răspundă cât mai complex nevoilor reale ale beneficiarilor

Parteneriat oficial în cadrul proiectului poate fi însă realizat doar între două sau mai multe organizații neguvernamentale care respectă regulile de eligibilitate menționate în Ghidul Solicitantului.

Modalitatea de transmitere a propunerilor de proiect

O organizație nu poate înscrie mai mult de o propunere de proiect în calitate de Solicitant și poate primi finanțare în calitate de Solicitant sau partener pentru maxim o propunere de proiect.

Procedura de depunere constă în completarea și transmiterea unui formular de cerere de finanțare și a anexelor aferente acesteia printr-un sistem de aplicare exclusiv online, ce poate fi accesat AICI.

Perioada de înscriere a proiectelor

04 noiembrie 2024 (ora 09:00) – 08 noiembrie 2024 (ora 16:00)

Sursa: instaredebine.ro

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.finantare.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!