30.3 C
București
luni, iulie 22, 2024

Fonduri Europene – Peste 8,5 milioane euro pentru infrastructura si serviciile educationale din invatamantul profesional si tehnic din Regiunea Centru – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Proiectele se vor finanta prin Actiunea 6.2 Cresterea gradului de participare la invatamantul profesional si tehnic, care este inclusa in Prioritatea de Investitii 6 – ”O Regiune educata”.

Conform legislatiei in vigoare, invatamantul secundar superior si grupa mare din invatamantul prescolar devin obligatorii din anul 2020, grupa mijlocie pana cel mai tarziu in anul 2023, iar grupa mica pana in anul 2030.

Cererile de finantare pentru toate prioritatile lansate in cadrul PR Centru se vor depune exclusiv prin aplicatia electronica MySMIS2021/2021+.

In calitate de Autoritate de Management pentru Programul ”Regiunea Centru” (PR Centru), Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru lanseaza apelul de proiecte de tip competitiv cu termen limita de depunere, pentru dezvoltarea infrastructurii si serviciilor educationale pentru invatamantul profesional si tehnic din judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu. Proiectele se vor finanta prin Actiunea 6.2 Cresterea gradului de participare la invatamantul profesional si tehnic, care este inclusa in Prioritatea de Investitii 6 – ”O Regiune educata”.

Potentialii solicitanti din mediul urban si rural pot depune proiecte prin care solicita finantarea investitiilor necesare pentru construirea, extinderea, reabilitarea, modernizarea si dotarea unitatilor de invatamant profesional si tehnic, precum si pentru imbunatatirea eficientei energetice a cladirilor reabilitate sau modernizate. Ca si activitati conexe se vor finanta si activitatile de formare a personalului, precum si activitatile de cooperare ce implica un partener dintr-un alt stat membru UE.

Interventiile operatiunii vor avea in vedere cresterea participarii la invatamantul profesional si tehnic (obiectiv asumat la nivel national si regional) atat prin investitii in crearea unor medii de invatare mai atractive, cu tehnologii si echipamente moderne, dar si prin facilitarea accesului elevilor din mediul rural la unitatile de invatamant. Prioritare sunt investitiile in unitatile de invatamant care formeaza sau dezvolta/introduc calificari in domenii cerute pe piata muncii si dezvolta parteneriate solide cu mediul de afaceri, dar si cele care faciliteaza accesul elevilor din mediul rural/medii defavorizate la oferta educationala a unitatilor de invatamant profesional si tehnic. Invatamantul profesional si tehnic in Romania este reglementat de Legea Educatiei Nationale si cuprinde: invatamantul profesional, invatamantul liceal tehnologic si invatamant postliceal. Conform legislatiei in vigoare, invatamantul secundar superior si grupa mare din invatamantul prescolar devin obligatorii din anul 2020, grupa mijlocie pana cel mai tarziu in anul 2023, iar grupa mica pana in anul 2030.

Prezentul apel isi propune sa creasca sansele de acces la o educatie de calitate, inclusiv prin reducerea inegalitatilor teritoriale, in special pentru elevii provenind din grupuri defavorizate, elevii cu cerinte educationale speciale si comunitati marginalizate. Interventiile acestui apel vizeaza finantarea invatamantului de masa, cu accent pe sustinerea integrarii si incluziunii elevilor cu cerinte educationale speciale (CES) in invatamantul de masa atat prin investitii in infrastructura (accesibilizarea acesteia), cat si prin activitati si servicii care pot contribui la prevenirea si combaterea/eliminarea segregarii. Astfel, interventiile vor contribui si la cresterea integrarii si incluziunii elevilor cu cerinte educationale speciale in invatamantul de masa, prin asistarea unitatilor de invatamant pentru crearea conditiilor necesare scolarizarii acestor elevi.

Cererile de finantare pentru toate prioritatile lansate in cadrul PR Centru se vor depune exclusiv prin aplicatia electronica MySMIS2021/2021+.

Perioada de depunere a proiectelor pentru acest apel de proiecte: 29.05.2024, ora 12:00 – 30.09.2024, ora 12:00.

Bugetul alocat acestui apel de proiecte este de 8.596.642 euro, din care sprijin FEDR 7.307.146 euro si 1.289.496 euro cofinantare nationala.

Valoarea minima eligibila a unui proiect este de 400.000 euro, iar valoarea maxima eligibila a unui proiect nu poate depasi 5.000.000 euro.

Solicitanti eligibili in cadrul acestui apel de proiecte pot fi unitatile administrativ-teritoriale aflate pe teritoriul Regiunii Centru (judetele: Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu), atat din mediul rural, cat si din mediul urban si parteneriatele intre acestea si:

·         unitatea de invatamant subiect al cererii de finantare

·         unitatile de cult din cadrul cultelor recunoscute in Romania. 

Toate detaliile si documentele aferente apelului, Ghidul specific si anexele sale se gasesc pe pagina Actiunii 6.2: https://www.regiocentru.ro/actiuni/6-2-cresterea-gradului-de-participare-la-invatamantul-profesional-si-tehnic/

Sursa: ADR Centru

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.finantare.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!