28.1 C
București
joi, iunie 20, 2024

HoReCa – Agenția Litoralulromanesc.ro, deținută de Ionuț Nedea, a fost cumpărată de Szallas Group, parte a grupului polonez Wirtualna Polska Holding, pentru o sumă ce trece de 21 milioane de euro – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Agenția de turism Litoralulromanesc.ro, deținută de compania Creative Eye SRL din Constanța, fondată de Ionuț Nedea, a fost cumpărată de Szallas Group, parte a grupului polonez Wirtualna Polska Holding, pentru o sumă ce trece de 21 milioane de euro.

Compania are un portofoliu de peste 500 de unități de cazare în care, în 2023, turiștii au făcut rezervări cu o valoare totală care depășește 45 milioane de euro.

Compania este prezentă și în România din 2020, când a preluat site-ul de rezervări Travelminit.ro, care oferă peste 8.000 de unități de cazare în toată țara, generând rezervări în valoare de 30 milioane de euro în 2023.

Agenția de turism Litoralulromanesc.ro, deținută de compania Creative Eye SRL din Constanța, fondată de Ionuț Nedea, a fost cumpărată de Szallas Group, parte a grupului polonez Wirtualna Polska Holding, pentru o sumă ce trece de 21 milioane de euro.

Cu o experiență de aproape 20 de ani pe piața locală de turism, compania este cel mai mare retailer de vacanțe în stațiunile de la Marea Neagră atât ca număr de turiști, cât și ca cifra de afaceri. Compania are un portofoliu de peste 500 de unități de cazare în care, în 2023, turiștii au făcut rezervări cu o valoare totală care depășește 45 milioane de euro.

Evenimente

12 iunie – Profit News TV – Maraton Energie. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica, Transgaz
13 iunie – Eveniment Profit.ro – Piața de Capital.forum – Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie – Eveniment Profit.ro – Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie – Medika TV – Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed

 Întreaga echipă, inclusiv fondatorul Ionuț Nedea, își va continua activitatea în cadrul companiei, care va continua să opereze brandul Litoralulromanesc.ro

Szallas Group deține portaluri de rezervări online de cazare în Polonia (Nocowanie.pl), Ungaria (Szallas.hu), Republica Cehă (Hotel.cz) și Croația. Compania este prezentă și în România din 2020, când a preluat site-ul de rezervări Travelminit.ro, care oferă peste 8.000 de unități de cazare în toată țara, generând rezervări în valoare de 30 milioane de euro în 2023.

Szallas Group s-a alăturat Wirtualna Polska Holding în 2022. Wirtualna Polska Holding (WP) este un grup tehnologic de companii listat la Bursa de Valori din Varșovia, cu operațiuni în media, publicitate și e-commerce, prezent în Polonia și în țările Europei Centrale și de Est.

„Tranzacția este foarte importantă pentru piața turistică locală, deschizând calea către o consolidare a turismului intern într-un context global, consolidare necesară pentru a deveni mai eficienți și pentru a face față provocărilor. Trebuie să începem să concurăm cu piețele externe, iar pentru a face aceasta este nevoie ca piața internă să se coaguleze și să devenim unul dintre cei mai mari jucători din regiune. Din punct de vedere operațional, nu se schimbă nimic pentru clienții Litoralulromânesc.ro având în vedere că echipa și brandul care ne-a asigurat succesul rămân aceleași”, spune Ionuț Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

Tranzacția se va desfășura în două etape, urmând a fi finalizată în aprilie 2025. Prima etapă a tranzacției, care se va finaliza odată cu îndeplinirea condițiilor suspensive, în special odată cu obținerea avizului Consiliului Concurenței, presupune preluarea de către Grupul Szallas a 80% din compania românească, valoarea acestei prime tranzacții fiind de 16,8 milioane de euro. Restul de 20% din companie va fi preluat de Szallas Group în 2025, în urma aprobării situațiilor financiare din 2024, pe baza unui mecanism de preț stabilit prin contractul de vânzare-cumpărare. Valoarea implicită a Creative Eye SRL este în prezent de peste 21 de milioane de euro.

„Grupul Szallas operează în România din 2020, când a achiziționat portalul de rezervări Travelminit. Achiziția Litoralulromanesc.ro este o piatră de hotar în dezvoltarea noastră în această țară. Este o combinație de două afaceri care operează în turism, dar care au caracteristici diferite și, totuși, complementare. Travelminit se concentrează pe excursii scurte, de weekend, în spații de cazare mai mici din destinații interne, în vreme ce Litoralulromanesc.ro este liderul țării în sejururi în stațiunile de litoral. Împreună, vom putea oferi clienților noștri o ofertă de călătorie cuprinzătoare”, spune Ferenc Rigó, CEO al Grupului Szallas.

Prin preluarea Litoralulromanesc.ro, Wirtualna Polska Group își continuă expansiunea în industria turismului din Europa Centrală și de Est.

„Grupul Szallas s-a alăturat grupului WP la sfârșitul anului 2022. De atunci, am urmărit constant o strategie de a construi un campion local în rezervările de călătorii interne în Europa Centrală și de Est. Sunt foarte încântat că prima achiziție a Grupului Szallas, în urma preluării acestuia de către WP Group, este în România, țară în care credem că dezvoltarea serviciilor de călătorie va fi cea mai rapidă. Credem că, la fel ca și economia românească în ansamblu, și piața de turism va înregistra în curând o creștere foarte dinamică, ajungând din urmă țări comparabile”, spune Aleksander Kusz, VP E-commerce la Wirtualna Polska Holding S.A.

Fondatorul Litoralulromanesc.ro vinde doar agenția de turism Litoralulromanesc.ro. Restul activelor aflate sub umbrela companiei Creative Eye SRL – Hotelul Opal din Jupiter și brandul Amelie (apartamente în regim hotelier) din Mamaia – vor face obiectul unui proces de carve-out, urmând să fie preluate de o nouă companie deținută de Ionuț Nedea.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!