28.1 C
București
joi, iunie 20, 2024

Retail – Călin Costinaş, Profi: Avem deficit de jumătate de miliard de euro pe hrană de animale. Iar hrana de animale înseamnă cereale şi proteină animală. Ce nu avem de aici? N-avem fabrica! – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Călin Costinaş, Profi: Avem deficit de jumătate de miliard de euro pe hrană de animale.

♦ Profi este unul dintre cei mai extinşi actori din comerţul modern local, cu peste 1.700 de supermarketuri şi magazine de proximitate modernă ♦ Compania a raportat anul trecut venituri de 12,9 mld.

Este o pro vo care nouă deflaţia, o provocare pe care nu am mai avut-o de mult timp, din 2014, mai exact.

Călin Costinaş, deputy CEO la Profi: Dacă uiţi că preţul este foarte important, poate cel mai important în perioada aceasta marcată de inflaţie, atunci ieşi de pe piaţă.
♦ Profi este unul dintre cei mai extinşi actori din comerţul modern local, cu peste 1.700 de supermarketuri şi magazine de proximitate modernă ♦ Compania a raportat anul trecut venituri de 12,9 mld. lei, cu peste 10% mai mari decât în 2022.

Anul acesta este unul marcat atât de inflaţie, deci de creşteri de preţuri, cât şi de deflaţie, respectiv scă­deri, spune Călin Costinaş, de­puty CEO la Profi, unul dintre cei mai puternici retaileri alimentari locali.

„Deflaţia şi inflaţia mare sunt am­bele periculoase. Iar noi avem in­flaţie mai ales la produsele atinse de SGR sau de taxa pe zahăr, pe când la fresh şi ultra-fresh, cu excepţia me­zelurilor, e deflaţie. Este o pro­vo­care nouă deflaţia, o provocare pe care nu am mai avut-o de mult timp, din 2014, mai exact. Este şi o oportunitate pen­tru că ne face să ne reinventăm în permanenţă. Înce­pând cu pandemia, creierul este în continuu antrenat cu noi provocări.“

Executivul român crede că deflaţia are două cauze. Pe de-o parte, nu au mai crescut aşa de mult preţurile pe lanţ. Pe de altă parte, ponderea promoţiilor în total retail modern este tot mai mare.

 


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!