35.1 C
București
joi, iunie 20, 2024

HoReCa – Burgerii rămân în topul preferințelor culinare comandate online – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Cu peste 10.000 de burgeri comandați pe zi în 2023, fruntaș în lista orașelor cu cei mai mulți burgeri livrați rămâne București (48%), urmat de Timișoara, Cluj, Iași și Brașov.

“Sunt 4 ani de când Tazz oferă livrare rapidă direct la ușa românilor și, când vine vorba de preferințe culinare, burgerii au fost mereu în top 3 cele mai comandate produse din aplicația noastră.

Anul acesta ne așteptăm să se mențină preferința pentru acest preparat, mai ales în contextul ocaziilor de consum în grup, când comanda de burgeri în diferite pachete, tip party sau family, este printre favorite.”, a declarat Cristina Sauciuc, Head of Brand Tazz.

Cu o creștere de peste 15% față de 2022, burgerii rămân în topul preferințelor culinare comandate și setează noi tendințe culinare. De Ziua Internațională a Burgerilor, Tazz – platforma locală de livrare rapidă, a prezentat o analiză a preferințelor românilor pentru comenzile online de burgeri.

Cu peste 10.000 de burgeri comandați pe zi în 2023, fruntaș în lista orașelor cu cei mai mulți burgeri livrați rămâne București (48%), urmat de Timișoara, Cluj, Iași și Brașov.

În topul preferințelor pe orașe, clasamentul ne prezintă tendințele pentru fiecare zonă a țării:
• Bucureștenii: își satisfac pofta de burgeri prin comenzi de Double Bacon Cheeseburger.
• Brașovenii: cel mai des aleg să comande Cheeseburger;
• Clujenii: preferă Pulled Pork Burger atunci când pofta de burger dictează;
• Ieșenii: pun în topul preferințelor Crispy Burger;
• Timișorenii: aleg de cele mai multe ori Burgerul Clasic pentru prânz sau cină;

“Sunt 4 ani de când Tazz oferă livrare rapidă direct la ușa românilor și, când vine vorba de preferințe culinare, burgerii au fost mereu în top 3 cele mai comandate produse din aplicația noastră. Anul acesta ne așteptăm să se mențină preferința pentru acest preparat, mai ales în contextul ocaziilor de consum în grup, când comanda de burgeri în diferite pachete, tip party sau family, este printre favorite.”, a declarat Cristina Sauciuc, Head of Brand Tazz.

„Totodată, observăm un interes tot mai crescut pentru burgerii în forme sau rețete noi pe care utilizatorii noștri îi pot comanda de pe aplicația Tazz, ceea ce ne face să credem că și în următorii ani acest preparat va rămâne în categoriile de top a comenzilor online de mâncare.” a mai spus Cristina Sauciuc, Head of Brand Tazz.

Printre cele mai căutate tipuri de burgeri în aplicație sunt variantele vegane și vegetariane, cu avocado și trufe, care marchează trendul pentru alternativele clasicului burger, prin gusturi noi și ingrediente diverse. Tendințele pentru acest preparat sunt completate de căutările pentru mini burger și smash burger, două variante care intră în top alegeri în această perioadă a anului.

Cu un bon mediu de aproximativ 80 de lei pe comanda, de multe ori, românii aleg mai mult de un burger atunci când plasează o comandă online. Comenzile de grup, fie că sunt alături de familie, prieteni sau în gașcă sunt specifice pentru acest preparat. Anul trecut, cea mai mare comandă de grup livrată a fost de 16 burgeri, cu o valoare de peste 600 de lei, iar de cele mai multe ori comenzile plasate sunt pentru minimum 6 persoane.

Deși se află printre cele mai comandate preparate online din aplicația Tazz, pe tot parcusul anului, pofta românilor se accentuează în lunile octombrie-decembrie. Dacă în primele luni ale anului, ianuarie-martie, totalul burgerilor comandați atinge un procent de aproape 20%, spre final de an ajunge la peste 25% din totalul de burgeri livrați acasă.

În fiecare zi de vineri comenzile de burgeri sunt în creștere cu peste 5% din totalul comenzilor, comparativ cu alte zile ale săptămânii. Topul momentelor de consum este condus de intervalul 18:00-20:00, când se plasează peste 30% dintre comenzile de burgeri, urmat de intervalul 12:00-14:00, cu 22% dintre comenzile livrate românilor pentru masa de prânz. Deși cu o frecvență mai rară, unii români aleg burgerul și pentru poftele de la miezul nopții, unde se înregistrează doar 2,5% dintre comenzile de burgeri livrate în intervalul 23:00-01:00.

Datele prezentate mai sus au fost extrase din aplicația Tazz și au urmărit comenzile plasate în perioada ianuarie – decembrie 2023, la nivel național.

Platforma locală de livrare rapidă Tazz are o ofertă foarte diversă, ce cuprinde cele mai bune restaurante din țară, dar și o selecție extinsă de produse pentru cumpărături zilnice, farmacii, florării, articole sportive, cărți, produse de îngrijire personală și înfrumusețare și alte magazine diverse.

Tazz pune la dispoziția clienților săi beneficii exclusive ca evenimente zilnice cu Chefi locali, comanda de grup și plata cu cardurile de masă. Tazz este în acest moment cea mai descărcată aplicație din categoria „Food & Drink” în România, serviciile sale fiind disponibile atât prin aplicațiile de mobil Android și iOS, cât și online pe www.tazz.ro, în cele 29 de orașe din țară în care activează în acest moment.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (modernbuyer.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!