16 C
București
joi, mai 23, 2024

HoReCa – FOTO Fundația Pro Economica, având sprijinul Guvernului Ungariei, a inaugurat un hotel în Sovata – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Fundația Pro Economica Alapítvány, având sprijinul Guvernului Ungariei, a inaugurat, în stațiunea balneară Sovata, un hotel de 4 stele, proiect inițiat în 2021.

Alte 9 hoteluri urmează a fi inaugurate în Covasna, Mureș și Harghita, grație finantarii primite de la Organizația Pro Economica.

„Fundația a fost înființată în 2017 și atunci noi ne-am propus să implementăm un program economic de dezvoltare, care să se axeze mai mult pe dezvoltarea agriculturii și a turismului.

Fundația Pro Economica Alapítvány, având sprijinul Guvernului Ungariei, a inaugurat, în stațiunea balneară Sovata, un hotel de 4 stele, proiect inițiat în 2021.

Hotel Crystal are 104 camere.

Proprietarul hotelului este Káli Zoltán. Parte din finanțare a fost susținută de Fundația Pro Economica Alapítvány. 

Alte 9 hoteluri urmează a fi inaugurate în Covasna, Mureș și Harghita, grație finantarii primite de la Organizația Pro Economica. Cele 11 hoteluri în total (inclusiv acesta din Covasna) înseamnă aproximativ 500 de locuri noi de munca și încă 700 de camere la standarde de 4 și 5 stele. 

În august 2022, Fundația Pro Economica Alapítvány a inaugurat la Sfântu Gheorghe, B the Hotel, unul dintre proiectele hoteliere inițiate în 2018.Programul de dezvoltare a infrastructurii în domeniului turismului, lansat de Fundația Pro Economica Alapítvány în 2019, va duce la dublarea numărului de turiști în județele Mureș, Harghita și Covasna, începând cu anul viitor. 

„Fundația a fost înființată în 2017 și atunci noi ne-am propus să implementăm un program economic de dezvoltare, care să se axeze mai mult pe dezvoltarea agriculturii și a turismului. Prin programul destinat dezvoltării turismului, în momentul de față finanțăm 9 hoteluri noi în județele Mureș, Harghita și Covasna. Aceste investiții sunt încă în construcție, dar anul viitor o să avem 9 hoteluri de 4-5 stele. O să avem o infrastructură nou nouță în zona noastră, prin care ne-am dori ca în următorii 5-10 ani să atragem și mai mulți turisti în zonă”, spunea la PROFIT NEWS TV, Kozma Monika, Președinte Fundația Pro Economica Alapítvány.

FOTO Fundația Pro Economica, având sprijinul Guvernului Ungariei, a inaugurat un hotel în Sovata

În 2021, Fundația Pro Economica Alapítvány a anunțat că va investi circa 44 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, în mai multe proiecte turistice din Transilvania.

Fundația are în Consiliul de Administrație o serie de economiști și mesajul că „una dintre cele mai importante condiții pentru ca ungurii din România să rămână în patria lor și să existe în mod existențial sigur este stabilirea unor baze pe termen lung pentru dezvoltarea economică durabilă și crearea de locuri de muncă”.

„Dezvoltatorii strategiei și Guvernul Ungariei și-au stabilit în unanimitate obiectivul de a lansa un sistem transilvănean de sprijinire a dezvoltării economice ca așa-numitul program-pilot și apoi de a pune la dispoziție diverse asistențe ca regiune, luând în considerare nevoile locale. Am înființat FUNDAȚIA PRO ECONOMICA pentru a opera acest sistem de sprijin și pentru a desfășura programe ulterioare, al căror principal scop este îmbunătățirea nivelului de trai al familiilor românești, pe baza cercetărilor științifice și tehnice, prin îmbunătățirea economică, socială, culturală și condițiile de viață religioase; și să ofere sprijin financiar și moral familiilor care îndeplinesc criteriile de aplicare stabilite de fundație”, mai arată organizația.

FOTO Fundația Pro Economica, având sprijinul Guvernului Ungariei, a inaugurat un hotel în Sovata

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!