16 C
București
joi, mai 23, 2024

Retail – Agrana aniversează 25 de ani de activitate în România – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Grupul Agrana, producătorul mărcilor de zahăr Mărgăritar și Coronița, aniversează 25 de ani de activitate în România și anunță investiții de 6 milioane de euro pentru anul 2023.

În același timp, marca de zahăr Mărgăritar marchează 20 de ani de prezență pe piața din România.

În ultimii zece ani, Agrana a investit peste 18 milioane de euro în afacerile locale, cea mai mare investiție având loc în Buzău, între 2018 și 2019.

Agrana România este în prezent singurul producător de zahăr din țară.

Grupul Agrana, producătorul mărcilor de zahăr Mărgăritar și Coronița, aniversează 25 de ani de activitate în România și anunță investiții de 6 milioane de euro pentru anul 2023. În același timp, marca de zahăr Mărgăritar marchează 20 de ani de prezență pe piața din România.

În ultimii zece ani, Agrana a investit peste 18 milioane de euro în afacerile locale, cea mai mare investiție având loc în Buzău, între 2018 și 2019. Investiția programată pentru 2023, de 6 milioane de euro, este îndreptată către achizțiționarea de noi mașini de ambalat, paletizatoare și stații de evaporare.

Compania a făcut prima investiție în România în 1998, în industria zahărului. În prezent, Agrana România deține o fabrică de zahăr, în orașul Roman, și o rafinărie de zahăr la Buzău, precum și o fabrică de amidon, în orașul Țăndărei.

În fabrica din Roman și rafinăria din Buzău lucrează 375 de angajați permanenți și între 100 și 150 de angajați sezonieri.

Agrana România este în prezent singurul producător de zahăr din țară. În timp ce toate celelalte fabrici de zahăr s-au închis din diverse motive, Agrana a continuat să investească în fabrici și activități de CSR în ultimii 25 de ani.

Agrana în România

1998 – Agrana Zucker A.G achiziționează mai multe fabrici de zahăr din România: S.C.Danubiana Roman S.A., S.C.Zaharul S.A Buzau, S.C.Beta Țăndărei S.A.
2001 – Grupul Agrana achiziționează AGFD Țăndărei
2005 – fabricile de zahăr fuzionează sub Agrana România SA
2006 – Wink Romania SRL (producător de suc de fructe și legume) devine Agrana Juice Romania Vaslui
2008 – Agrana România își schimbă sediul din Buzău în București, Șos. Străulești nr.178-180, sector 1.
2018 – Agrana România SA devine Agrana România SRL

Agrana România este unul dintre cei mai importanți furnizori de zahăr pentru îndulcitori și pentru industria băuturilor răcoritoare, pentru retailerii internaționali și pentru comercianții locali din orașele mici și satele din întreaga țară.

Aproximativ 9.000 de angajați din 55 de unități de producție din întreaga lume generează veniturile anuale ale grupului, în valoare de aproximativ 3,6 miliarde de euro. Înființată în 1988, compania este lider pe piața mondială a preparatelor din fructe și cel mai important producător de concentrate de sucuri de fructe din Europa.

De asemenea, pe segmentul de amidon, Agrana este un producător important de produse din amidon (obținute din cartofi, porumb și grâu) și de bioetanol. Agrana este cel mai mare producător de zahăr din Europa Centrală și de Est.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (modernbuyer.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!