20.6 C
București
vineri, iunie 14, 2024

HoReCa – Hotel – Tranzacție surpriză: Unul dintre cei mai mari proprietari… – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

HR Group, înființat de omul de afaceri Ruslan Husry în 2008 și deținut integral de acesta, a ajuns la peste 145 de hoteluri, cu circa 25.000 de camere, în 10 țări, după ce a cumpărat toate proprietățile Vienna House de la Vienna House Capital și U City.

În 2017, când proprietarii austro-thailandezi ai Vienna House au cumpărat 8 hoteluri, reprezentând jumătate din portofoliul imobiliar al grupului austriac Warimpex, printre care și hotelul românesc Angelo, tranzacția a fost estimată la circa 180 de milioane de euro.

Prin urmare, tranzacționarea celor 40 de hoteluri Vienna House poate fi estimată la sute de milioane de euro.

HR Group, compania omului de afaceri Ruslan Husry, unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din Germania, intră pe piața hotelieră românească prin preluarea hotelului de patru stele Vienna House Easy Airport Bucharest (fostul Angelo), din apropierea aeroportului Otopeni, după o tranzacție de sute de milioane de euro cu compania austriacă Vienna House Capital și compania thailandeză U City PCL, relevă date analizate de Profit.ro.

HR Group, înființat de omul de afaceri Ruslan Husry în 2008 și deținut integral de acesta, a ajuns la peste 145 de hoteluri, cu circa 25.000 de camere, în 10 țări, după ce a cumpărat toate proprietățile Vienna House de la Vienna House Capital și U City.

Ținta lui Husry este să devină cel mai mare proprietar de hoteluri din Europa.

În 2017, când proprietarii austro-thailandezi ai Vienna House au cumpărat 8 hoteluri, reprezentând jumătate din portofoliul imobiliar al grupului austriac Warimpex, printre care și hotelul românesc Angelo, tranzacția a fost estimată la circa 180 de milioane de euro. Prin urmare, tranzacționarea celor 40 de hoteluri Vienna House poate fi estimată la sute de milioane de euro.

Toți angajații Vienna House au fost preluați de noul proprietar în urma tranzacției.

În paralel cu această tranzacție, Wyndham Hotels & Resorts, cea mai mare companie hotelieră din lume, ca număr de unități afiliate, a plătit celor de la HR Group 44 de milioane de euro pentru achiziția brandului Vienna House, care cuprinde 40 de hoteluri cu peste 6.000 de camere. După achiziție, hotelurile Vienna House au fost rebotezate Vienna House by Wyndham. Proprietatea din Otopeni se numește acum Vienna House Easy by Wyndham Bucharest Airport.

Hotelul românesc are 177 de camere, 4 săli de conferințe și a fost inaugurat în 2001. În 2008 a trecut prin prima renovare și extindere, după care în 2019 a mai trecut printr-un proces de renovare, care a costat 1,7 milioane de euro.

Grupul Wyndham, fondat de dezvoltatorul imobiliar Trammell Crow din Texas, este prezent deja în România cu 9 hoteluri. La nivel internațional, compania hotelieră administrează circa 9.000 de hoteluri în 95 de țări.

La rândul său, HR Group planifică să preia și participația de 50% deținută de U City PCL în cadrul companiei Absolute Hotel Services cu sediul în Bangkok. Compania de management hotelier include brandurile Eastin Hotels & Residences și U Resorts. Acest demers va adăuga 32 de hoteluri și cluburi de golf existente, precum și 35 de proiecte în Thailanda, Vietnam, Indonezia, India, Hong Kong și Turcia.

Austriecii de la Vienna House Capital și thailandezii de la U City PCL au decis încă din 2020 să vândă afacerea hotelieră și să se concentreze pe servicii financiare și alte investiții.

În calitate de operator multibrand, HR Group are parteneriate cu grupuri hoteliere importante, precum Accor, Wyndham, Dorint Hotels & Resorts, Hyatt, Marriott, Hilton și Deutsche Hospitality.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!