FacebookTwitterLinkedIn

Operatorul de servicii medicale private Gral Medical a anunțat că va aloca un buget de investiții de 13 milioane de euro pentru construirea a două spitale oncologice de tip greenfield, în Ploiești și Craiova. Totodată, compania ia în calcul și mărirea capacității spitalului din București și implementarea de servicii noi pe spitalizare.

În luna decembrie 2022, Gral Medical a început construirea spitalului oncologic din Ploiești, s-au obținut autorizațiile și s-au stabilit toate detaliile privind termenele de livrare și începerea activității. Pentru spitalul oncologic din județul Prahova, bugetul de investiții va fi de 6,4 milioane de euro, ce va include toate categoriile de costuri, atât partea de construcții, cât și cea de echipamente medicale. Spitalul OncoFort va avea o suprafață de 1.465 mp și o capacitate de 20 de paturi

“Atunci când operatorii de servicii medicale încearca să îsi mențină rezultatele la nivelul anilor anteriori și să fie rezervați la investiții, noi am luat o altă decizie, și anume să investim în mai multe spitale”, a declarat Robert Ṣerban, acționar al Gral Medical.

Pentru primele 11 luni din 2022, compania a reușit să obțină o cifră de afaceri de 44 milioane de euro, iar estimările pentru acest an sunt de a ajunge la aproximativ 49 milioane de euro. Cele mai importante creșteri pe care le-a înregistrat compania au fost serviciile de laborator, serviciile oncologice și serviciile chirurgicale, ce au reușit să devanseze cu aproximativ 10% rezultatele din anii anteriori.