17.2 C
București
luni, mai 29, 2023

HoReCa – Hotelierii din Thassos spun că tarifele vor fi cu cel mult 10% mai mari anul acesta, deși le-au crescut costurile cu peste 30% – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Decizie definitivă - Fostul președinte ANCOM Adrian Diță scapă de dosarul privind recuperarea sumelor achitate către salariații concediați în 2017, care au câștigat procesele.

Manchester United: Șeicul din Qatar, Jassim Bin Hamad al Thani, a oferit 5,7 miliarde de euro pentru cumpărarea clubului.

Tarifele la pachete de vacanță în Thassos vor crește în acest an între 7 și 10%, ca urmare a majorării costurilor de operare cu peste 30%, a declarat pentru News.ro Paris Paraschoudis, președintele Asociației Hotelierilor din Thassos.

Tarifele la pachete de vacanță în Thassos vor crește în acest an între 7 și 10%, ca urmare a majorării costurilor de operare cu peste 30%, a declarat pentru News.ro Paris Paraschoudis, președintele Asociației Hotelierilor din Thassos. Sezonul în acest an va începe de Paște. Acesta spune că sunt și români care și-au achiziționat case pe insulă și alții caută să cumpere.

”Anul trecut insula Thassos a fost vizitată de 350.000 de turiști, din care 65% sunt români. Unii stau mai mult, alții mai puțin. de exemplu, turiștii români stau în medie șase zile, în timp ce bulgarii stau mai puțin. De asemenea, important de menționat este că sunt și români care și-au achiziționat case pe insulă. Alții au chiar hoteluri mai mici”, a declarat pentru News.ro Paris Paraschoudis, președintele Asociației Hotelierilor din Thassos.

O locuință pe insulă poate costa de la 100.000 de euro la câteva milioane de euro.

”Chiar și acum sunt români care caută să își cumpere locuință pe insulă sau și-o construiesc. De exemplu, am un prieten care are o casă și acum vrea să producă vin. Mulți consideră Thasos ca fiind al doilea lor cămin. E foarte ușor de ajuns aici”, adaugă acesta.

Sezonul în acest an va începe de Paște.

”Și românii, și grecii sunt ortodocși, ne simțim extrem de apropiați. Insula este foarte aproape de Romania, lucrăm împreună de mulți ani și avem experiență, de aceea vin românii aici. Chiar de la începutul lunii mai organizăm diverse evenimente și de exemplu din cei 600 de participanți la un eveniment de ciclism, 400 sunt români, românii sunt cicliști”, afirmă Paris Paraschoudis.

Tarifele vor fi mai mari în acest an, față de anul trecut.

”Tarifele la pachete vor fi mai mari cu între 7 și 10%. Dar costurile de operare au crescut la noi cu peste 30%. Energia s-a scumpit foarte mult, produsele la fel, costurile cu personalul au urcat, totul s-a scumpit. Însă doar o parte din costurile de operare se vor resimți în prețul cazărilor”, mai spune Paris Paraschoudis.

În prezent s-au ocupat 70% din rezervări, spune acesta.

”Anul trecut, din cauza războiului, turiștii au așteptat până în ultimul moment. Dar anul acesta mulți au rezervat deja cu mult timp înainte, încă de la Crăciun. Iar până în februarie aceștia au profitat de reducerile early booking”, afirmă el.

La rândul său, primarul din Thassos, Eleftherios Kyriakidis, afirmă că insula Thassos este cea mai solicitată insul= elenă de către turiștii români.

”Din totalul vizitatorilor pe care-i avem în fiecare an, 65% sunt români. Din mesajele pe care le am de la hotelierii cu care discutăm, consider că anul acesta va fi o cifră mai mare decât anul trecut. Dorința turiștilor arată că va fi un an mult mai fructuos față de anul trecut”, a declarat primarul din Thassos, Eleftherios Kyriakidis, pentru News.ro.

În afară de români, insula Thassos este vizitată de turiști bulgari, sârbi, austrieci, britanici, polonezi, cehi, dar și din țările scandinave.

”Din Rusia nu vin”, subliniază primarul.

Oficialul spune că a fost depășită cifra de dinainte de pandemie în ceea ce privește numărul turiștilor.

”Numărul de turiștii de anul trecut deja a fost mai mare față de cel din 2019, deci noi am depășit deja rezultatele de dinainte de pandemie. Consider că și anul acesta numărul de turiști va crește”, a mai spus el.

De regulă, Grecia deschide sezonul turistic la mijlocul lunii mai, care ține până la jumătatea lunii septembrie.

”Anul trecut am observat că turiștii au început să vină chiar și mai devreme, chiar de Paște și după Paște. Considerăm că și anul acesta va fi cam la fel. Noi ca municipalitate nu putem să oferim ceva în afară de a avea grijă să fie totul pregătit curat, să fie totul pregătit, să fie totul în ordine în așa fel încât să nu existe probleme”, a precizat el.

Acesta spune că ne întoarcem la situația de dinainte de pandemie, iar legislația și regulile sunt cele deja cunoscute.

”Oricum, românii ne-au sprijinit și înainte, și în timpul și după pandemie ne vor sprijini, sunt sigur de asta. Thassos este o locație magică, unde românii își pot petrece vacanța cu familiile lor, singuri sau cu partenerii, este un loc sigur unde nu vor avea probleme. Așa că este plăcerea noastră să ne vizitați și anul acesta, să ne alegeți insula și în 2023”, a adăugat el.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!