7 C
București
marți, martie 28, 2023

HoReCa – Ovidiu Budeanu a semnat acord cu Accor pentru un hotel Mercure de 4… – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Antreprenorul băcăuan Ovidiu Budeanu a semnat cu grupul hotelier francez Accor un acord de franciză pentru deschiderea unui hotel Mercure de 4 stele lângă extinderea Arena Mall Bacău, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. Prin acest proiect...

„Am semnat acum câteva zile un acord cu Accor pentru un hotel Mercure de 4 stele cu 80 de camere, o investiție de circa 7 milioane de euro.

Investiția din Bacău este în etapa de documentație tehnică pentru obținerea autorizației de construire, care este așteptată în circa 5-6 luni, moment în care constructorul SSAB din Bacău va începe lucrările de extindere a Arena Mall...

Antreprenorul băcăuan Ovidiu Budeanu a semnat cu grupul hotelier francez Accor un acord de franciză pentru deschiderea unui hotel Mercure de 4 stele lângă extinderea Arena Mall Bacău, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. Prin acest proiect, investitorul român intră pe piața hotelieră.

„Am semnat acum câteva zile un acord cu Accor pentru un hotel Mercure de 4 stele cu 80 de camere, o investiție de circa 7 milioane de euro. Vreau să mă axez foarte mult pe piața corporate, motiv pentru care am gândit 3 săli de conferințe și un ballroom pentru evenimente. Bacăul are o poziție geografică bună și putem atrage conferințe din toată regiunea Moldovei“, a declarat, pentru Profit.ro, Ovidiu Budeanu.

Accor mai operează în România încă 7 hoteluri Mercure, în București, Galați, Sibiu, Timișoara, Mediaș și Sighișoara, și pregătește, pentru următorii doi ani, deschiderea a încă 3, în Sibiu, Brașov și Porțile de Fier. Grupul Accor are peste 5.300 de hoteluri și 10.000 de restaurante și baruri în 110 țări.

Investiția din Bacău este în etapa de documentație tehnică pentru obținerea autorizației de construire, care este așteptată în circa 5-6 luni, moment în care constructorul SSAB din Bacău va începe lucrările de extindere a Arena Mall, de construire a hotelului și a unui ansamblu rezidențial cu circa 300 de apartamente, ce va fi amplasat lângă noul magazin Lidl din complex. Inaugurarea extinderii centrului comercial este programată pentru data de 30 noiembrie 2024, iar a hotelului pentru cel târziu 1 mai 2025.

Arena Mall este construit pe o parte din terenul ocupat de fabrica de încălțăminte Cotidian Bacău (fosta Partizanul), vândută în 2006 de familia Budeanu italienilor de la Kolan. Complexul a fost inaugurat în 2007 cu o suprafață de 19.000 de metri pătrați, după care a trecut printr-o primă extindere și a ajuns la 24.600 de metri pătrați, cât are acum.

Privire de ansamblu asupra complexului Arena Mall

Privire de ansamblu asupra complexului Arena Mall

Noua extindere a mall-ului, cu încă 14.600 de metri pătrați, se va realiza pe un teren suplimentar cumpărat de Budeanu de la Fadesa, pe care a funcționat fabrica Diana Forest. Investitorul are deja agreată extinderea lanțului LPP în Arena Mall cu brandurile Reserved, pe 1.700 de metri pătrați, Cropp, House, Sinsay și Mohito, și, în plus, mai are acordurile Pandora, Enzo Bertini, Anna Cori, Musette, Il Passo și Hervis, iar Sefora și English Home își extind suprafețele actuale.

„O mare parte din suprafața rezultată din extindere este deja preînchiriată, axată pe entertainment, pentru care sunt rezervați 7.000 de metri pătrați. Cinematograful, operat de Cinema City, va fi remodelat și va include o sală cu proiecții 4DX“, adaugă antreprenorul.

În privința componentei rezidențiale, Budeanu a convenit cu constructorul ca el să contribuie cu terenul și partea de autorizare a proiectului, iar SSAB să asigure finanțarea, urmând ca banii rezultați din vânzarea apartamentelor să fie împărțiți egal între ei.

Întregul proiect va beneficia și de 1.923 de locuri de parcare.

Complex rezidențial

Complex rezidențial

Doar investiția în extinderea mall-ului este evaluată la circa 30 de milioane de euro, iar varianta de finanțare preferată de Budeanu este creditul bancar.

„Avem mai multe variante de finanțare, dar principala e cea prin care o treime este asigurată de mine și două treimi dintr-un împrumut acordat de UniCredit. Acum, un mic dușman al meu este EURIBOR-ul, care a sărit de la -0,5% la +1,5%. Calculele noastre sunt făcute pentru un EURIBOR de 2,5%. Dacă se întâmplă ceva, să fim asigurați“, mai explică omul de afaceri.

Arena Mall a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri de circa 6,6 milioane de euro, în creștere cu 38,7% față de anul anterior, și un profit net de circa 1,8 milioane de euro. Acestea sunt cele mai bune rezultatele obținute de mall de la inaugurare și până acum.

Firma prin care funcționează Arena Mall era deținută, în părți egale, de Bogdan și Iana Budeanu, copiii antreprenorului. Ovidiu Budeanu a intra în firmă cu un procent de circa 2% pentru a putea conduce consiliul de administrație.

Arena Mall are chiriași precum Zara, Adidas, Deichmann, DM, H&M, Intersport, LC Waikiki, New Yorker, operatori de restaurante precum KFC, McDondald’s, Pizza Hut, Mesopotomia, Casa Românească sau Burger Planet, precum și un cinematograf Cinema City cu opt săli, numărul de vizitatori fiind de peste 3 milioane pe an.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!