24 C
București
miercuri, iulie 24, 2024

HoReCa – Recomandări pentru protecția datelor personale și financiare în sezonul vacanței – Sinteza

5 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics 27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a).

Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel 25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar Potrivit unui comunicat de presă al DNSC, transmis marți AGERPRES, un prim sfat pentru utilizatori se referă la verificarea site-urile web înainte de a face rezervări.

În același timp, informați Directoratul Național de Securitate Cibernetică fie telefonic la numărul 1911, fie prin e-mail la alerts@dnsc.ro, pentru a contribui la prevenirea unor astfel de incidente în viitor.

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Poliția Română și Asociația Română a Băncilor (ARB), prin intermediul proiectului național de conștientizare #SigurantaOnline, vin cu o serie de recomandări esențiale dedicate utilizatorilor din România, pentru a-și proteja datele personale și financiare în sezonul estival.

Evenimente

25 iunie – Medika TV – Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie – Maraton Profit News TV – Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie – Maraton Medika TV – Sanatatea Aparatului Urinar

Potrivit unui comunicat de presă al DNSC, transmis marți AGERPRES, un prim sfat pentru utilizatori se referă la verificarea site-urile web înainte de a face rezervări. „Înainte de a introduce date sensibile pe un site web, verificați dacă site-ul este legitim. Căutați simbolul în forma de lacăt în bara de adrese și asigurați-vă că adresa URL începe cu „https”. De asemenea, puteți verifica recenziile site-ului web pe internet pentru a vedea dacă alți utilizatori au avut experiențe pozitive sau negative”, precizează sursa citată.

În același context, se recomandă alegerea unei agenții de turism de încredere atunci când urmează să fie planificată vacanța, scrie Agerpres.

De asemenea, specialiștii DNSC amintesc de ofertele de vacanță „prea bune ca să fie adevărate” și susțin că infractorii cibernetici se folosesc adesea de oferte irezistibile pentru a atrage victimele și a fura banii sau informațiile personale. „Fiți sceptici față de ofertele care promit cazare de lux la prețuri foarte mici sau excursii gratuite”, îndeamnă experții în securitate cibernetică.

În plus, sunt de evitat link-urile primite din surse necunoscute pe e-mail sau prin SMS, prin intermediul comunicărilor de pe social media, ori prin intermediul platformelor de tip chat (WhatsApp, Signal, Telegram etc.) și, totodată, completarea datelor personale sau bancare la cerere pe acestea.

Pe lista recomandărilor se regăsește și folosirea autentificării în doi pași. „Când faceți rezervări online, utilizați o metodă de plată sigură. Asigurați-vă că aveți activată autentificarea în doi pași prin utilizarea a două elemente din următoarele categorii: ceva ce cunoști (codul PIN, parola), ceva ce deții (telefonul mobil, verificat prin parola transmisă prin SMS) și ceva ce îți aparține (amprenta, recunoașterea facială)”, se arată în comunicat.

Un alt sfat vizează protejarea propriilor dispozitive electronice prin instalarea unui software antivirus și anti-malware actualizat. Nu trebuie uitată nici utilizarea unei parole puternice pentru conectare la contul de e-mail și la alte conturi online.

„Rețelele WI-FI publice pot fi nesigure, așa că evitați să le utilizați pentru a accesa informații sensibile, cum ar fi contul bancar sau cardul de credit. Dacă trebuie să utilizați o rețea Wi-Fi publică, utilizați o conexiune VPN (rețea privată virtuală) sau vă puteți configura propriul hot-spot wireless. Alocați-vă timp pentru a examina activitatea bancară și verificați tranzacțiile suspecte. Dacă depistați ceva ciudat la ATM, nu mai folosiți acel aparat, nu permiteți fotocopierea cardului și acoperiți ecranul ATM-ului când introduceți PIN-ul. Nu postați informații despre vacanța dvs. pe rețelele de socializare și evitați partajarea locației public. Revizuiți setările de confidențialitate pe conturile de social media. Infractorii cibernetici pot folosi aceste informații pentru a vă fura identitatea sau pentru a comite alte infracțiuni”, sunt alte îndrumări publicate de DNSC.

Nu în ultimul rând, dacă sunteți victima unei fraude online, raportați-o imediat autorităților prin depunerea unei plângeri oficiale la Poliție. În același timp, informați Directoratul Național de Securitate Cibernetică fie telefonic la numărul 1911, fie prin e-mail la alerts@dnsc.ro, pentru a contribui la prevenirea unor astfel de incidente în viitor.

Proiectul național de educație digitală #SigurantaOnline este menit să ofere cele mai bune practici de securitate cibernetică, prin accesarea platformei sigurantaonline.ro, pentru a evita ca utilizatori din România să devină victime ale fraudelor informatice.

#SigurantaOnline este o inițiativă a Poliției Române, DNSC și ARB, la care s-au raliat și alte entități public-private.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!