2.4 C
București
marți, martie 18, 2025

Banking & Servicii financiare – Actualizare a politicii de dividende a OMV Petrom: Compania oferă o nouă îndrumare de a distribui dividende totale între 40-70% din fluxurile de trezorerie din activitățile de exploatare în fiecare an până în 2030 – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

OMV Petrom (SNP) oferă o nouă îndrumare de a distribui dividende totale între 40-70% din fluxurile de trezorerie din activitățile de exploatare în fiecare an până în 2030, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

Politica de dividende este după cum urmează: “OMV Petrom S.A. (“Compania”) se angajează să asigure acționarilor o rentabilitate competitivă pe perioada ciclului de afaceri, inclusiv plata unui dividend crescător, în concordanță cu performanță financiară și necesarul de investiții...

În plus, Compania oferă o nouă îndrumare de a distribui dividende totale (de baza și speciale) între 40-70% din fluxurile de trezorerie din activitățîle de exploatare în fiecare an până în 2030.

OMV Petrom (SNP) oferă o nouă îndrumare de a distribui dividende totale între 40-70% din fluxurile de trezorerie din activitățile de exploatare în fiecare an până în 2030, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

Se preconizează că Strategia 2030 va genera un flux de trezorerie extins semnificativ care va susține planurile de investiții și un dividend extrem de competitiv, a transmis compania: “În acest context, ne actualizăm politică de dividende și oferim o nouă îndrumare privind distribuirea dividendelor.”

Politica de dividende este după cum urmează: “OMV Petrom S.A. (“Compania”) se angajează să asigure acționarilor o rentabilitate competitivă pe perioada ciclului de afaceri, inclusiv plata unui dividend crescător, în concordanță cu performanță financiară și necesarul de investiții, având în vedere soliditatea financiară pe termen lung a Companiei. Într-un mediu de piață favorabil și la discreția conducerii, ar putea fi distribuite și dividende speciale, cu condiția ca planurile de investiții ale Companiei să fie finanțate.”

Compania își menține obiectivul de a-și crește dividendul de baz[ pe acțiune cu 5% – 10% pe an până în 2030.

În plus, Compania oferă o nouă îndrumare de a distribui dividende totale (de baza și speciale) între 40-70% din fluxurile de trezorerie din activitățîle de exploatare în fiecare an până în 2030. Dividendele totale se estimeaza că vor reprezenta aproximativ 50% din fluxurile de trezorerie din activitatile de exploatare, în medie, pentru perioada 2022-2030 (40% înainte), în scenariul de baza privind prețurile.

În aprilie, acționarii OMV Petrom au aprobat distribuirea de dividende pentru anul financiar 2023, respectiv un dividend în valoare brută de 0,0413 lei/acțiune, conform propunerii Directoratului. Valoarea totală brută a dividendelor de distribuit se ridică la circa 2,6 miliarde de lei, reprezentând 64% din profitul net pentru anul 2023 al Grupului OMV Petrom.

Grupul austriac OMV, acţionarul majoritar de la OMV Petrom, a anunţat recent că şi-a revizuit în sus estimările pentru 2030, motivul fiind un context de piaţă mai favorabil pentru petrol, gaze naturale şi marjele de rafinare, informează Reuters.

În ceea ce priveşte România, una dintre componentele centrale ale strategiei energetice a grupului OMV este proiectul Neptun Deep din Marea Neagră. Potrivit grupului austriac, peste 90% din cheltuielile de capital pentru acest proiect au fost contractate. Procesul de obţinere a autorizaţiilor este în derulare, activităţile de foraj vor începe în 2025 şi primele cantităţi de gaze sunt aşteptate să fie livrate în 2027.

“De asemenea, România va juca un rol cheie în strategia OMV privind energia regenerabilă. România este a şasea cea mai populată ţară din UE, una dintre ţările cu cel mai puternic ritm de creştere a PIB-ului, şi are condiţii de soare şi vânt favorabile. OMV Petrom, care are deja o poziţie puternică în mixul naţional de producţie a energiei, va continua să investească în energie regenerabilă precum energie eoliană şi fotovoltaică, susţinut de finanţarea UE disponibilă”, se precizează într-un document publicat pe site-ul OMV.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!