13 C
București
luni, martie 20, 2023

HoReCa – România a ratat din nou Schengen. Emoție și frustrare pe rețele de socializare, business-ul merge însă firesc mai departe. Agențiile de turism au ZERO cereri de anulare, românii își fac bagajul de vacanță pentru Viena și Salzburg – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

România a ratat, din nou, aderarea la spațiul Schengen, după 11 ani de încercări, iar noul vot negativ, având de această dată în spate administrația de la Viena, a generat un val de emoție și de frustrări, mergându-se de la îndemnuri la boicotarea serviciilor furnizate în România de către companii cu capital austriac până la deja anunțuri ale unor firme de mutare a conturilor bancare și suspendare a contractelor în vigoare cu austriecii.

România a ratat, din nou, aderarea la spațiul Schengen, după 11 ani de încercări, iar noul vot negativ, având de această dată în spate administrația de la Viena, a generat un val de emoție și de frustrări, mergându-se de la îndemnuri la boicotarea serviciilor furnizate în România de către companii cu capital austriac până la deja anunțuri ale unor firme de mutare a conturilor bancare și suspendare a contractelor în vigoare cu austriecii.

Îndemnuri de boicot sunt transmise – la emoție sau nervi – și la nivel politic, de la europarlamentari la ministrul Turismului (care le recomandă românilor să meargă și în alte țări decât Austria, uitând că le poate recomanda să meargă în vacanță chiar în propria țară), inclusiv liderul PSD, Marcel Ciolacu, viitor prim-ministru conform algoritmului politic, anunțând că în mod cert, în perioada următoare, el nu va mai merge în Austria și transmițând cu subtext românilor că este decizia fiecăruia dacă boicotează sau nu firmele austriece ori dacă refuză să mai meargă la ski în această țară, ba chiar promițând austriecilor „răzbunare”.

Dincolo însă de sentimentul de frustrare manifestat pe rețele de socializare și în lipsa apelurilor necesare la calm care ar trebui să vină chiar din partea politicienilor, după ce tot ei au generat în societate o stare de așteptare pe tema Schengen mult mai mare decât la precedentele eșecuri și uitând acum că Austria este al doilea cel mai mare investitor străin în România, business-ul merge mai departe în mod firesc, agențiile de turism, de exemplu, transmițând Profit.ro că au zero cereri de anulare de vacanțe în Austria din partea românilor.

Mai jos situația pe agenții, transmisă Profit.ro de către proprietari

Gheorghe Mărginean, Karpaten Tourism

„Românașul nostru care și-a rezervat vacanță nu se duce pentru Schengen? E o prostie.

E o chestie de politică. Românul nu se uită dacă este în Schengen sau nu. Nici nu-l interesează pe turistul de rând”

Alin Burcea, Paralela 45

„Astea sunt niște glume proaste. Am văzut că și ministrul Turismului se apucă să bată câmpii, că sugerează turiștilor români să nu mai meargă în Austria și să se ducă în alte locuri la ski.

Eu consider că este degradantă o chestie de genul ăsta. Dacă se întâmplă să facă statul român niște proteste, OK, dar nu ne apucăm noi să declarăm.

Și nu cred că e în regulă, dacă Austria a zis să amânăm, e clar că ne va primi. Ne apucăm să ne certăm cu ei acum, s-ar putea să se supere de tot.

Noi n-am văzut nicio mișcare de genul ăsta și nu cred că va face nimeni așa ceva, nu-și va anula nimeni concediul că nu ne primește acum în Schengen”.

Antonio Nițu, Aerotravel

„Nu am observat nimic de genul ăsta. Nu mă aștept să se întâmple asta pentru că, dincolo de emoția generată de evenimentele în desfășurare și de acțiunile sau lipsa acțiunilor concetățenilor noștri din politică, nevoile cetățeanului de rând român sunt aceleași. Astfel încât dacă eu personal vreau să mă duc la ski, Austria rămâne o opțiune foarte bună.

Nu cred că eu, ca cetățean oarecare, fac un caz prea mare din ce se întâmplă cu acest eveniment. Dacă mă duc în Austria, știu exact ce primesc pentru un pachet la ski. Cred că marea majoritate a oamenilor din România așa văd. E problema politicienilor”

Lucia Morariu, Eximtur

„Eu nu am observat retrageri și nici nu mă aștept să fie un val important de retrageri”

Adrian Voican, Bibi Touring

„E o speculație, dar nu se întâmplă asta. N-au legătură turiștii cu ce fac politicienii.

Eu nu mă aștept. S-a dus lumea în Turcia când era acolo război la graniță. Ei se sperie dacă intră un autocar în mulțime, dacă e o explozie la metrou, dacă îi vizează pe ei direct, nu deciziile politice”.

Cosmin Marinof, Dertour

„Nu mă aștept. Fiecare e cu treaba lui. Nu ne așteptăm la așa ceva.

Nu s-a întâmplat nimic deocamdată. Oamenii care vor să meargă în vacanță, merg în vacanță”

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!