24 C
București
miercuri, iulie 24, 2024

HoReCa – Sondaj CEC Bank: Doi din trei români își vor petrece concediul în țară, un sfert vor aloca între 1.000 și 3.000 de lei pentru vacanță – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Aproximativ 66% dintre români își vor petrece concediul în România, iar 1 din 4 români spun că bugetul alocat anul acesta pentru vacanță variază între 1.000 - 3.000 lei, potrivit unui sondaj recent.

La întrebarea - Unde îți vei petrece vacanța anul acesta? – peste 32% dintre respondenți au răspuns - în România, la mare, circa 27% au răspuns în România, la munte iar aproape 7% își vor petrece vacanța la rude/la țară.

În ceea ce privește rezervările pentru vacanță - circa 81% dintre români au menționat că se ocupă personal de acest aspect, în timp ce aproximativ 19% dintre ei apelează la serviciile unei agenții de voiaj.

Aproximativ 66% dintre români își vor petrece concediul în România, iar 1 din 4 români spun că bugetul alocat anul acesta pentru vacanță variază  între 1.000 – 3.000 lei, potrivit unui sondaj recent

Evenimente

25 iulie – Maraton Medika TV – Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie – Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Când vine vorba despre bugetul alocat anul acesta pentru vacanță – aproximativ 10,5% dintre respondenți au menționat că vor aloca sub 1.000 lei, aproape 26% au răspuns între 1.000 – 3.000 lei, 21% vor aloca între 3.000 – 6.000 lei, circa 14% și-au programat între 6.000 – 10.000 lei iar peste 7% intenționează să cheltuiască peste 10.000 lei, arată un sondaj realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro.

La întrebarea – Unde îți vei petrece vacanța anul acesta? – peste 32% dintre respondenți au răspuns – în România, la mare, circa 27% au răspuns în România, la munte iar aproape 7% își vor petrece vacanța la rude/la țară. Totodată, peste 31% dintre respondenți afirmă că își vor petrece vacanța în străinătate.

În ceea ce privește rezervările pentru vacanță – circa 81% dintre români au menționat că se ocupă personal de acest aspect, în timp ce aproximativ 19% dintre ei apelează la serviciile unei agenții de voiaj.

La întrebarea – Câte zile îți permiți să mergi în vacanță în această vară? – aproape 38% dintre cei care au răspuns sondajului susțin că vor merge doar 3 – 4 zile anul acesta în vacanță, circa 40% spun că au ales să petreacă 7 zile de vacanță, aproximativ 12% vor pleca 10 zile iar puțin peste 6% vor petrece 14 zile sau chiar mai mult în vacanță.

Odihna reprezintă principalul motiv pentru 55% dintre românii care merg în vacanță, în timp ce peste 31% dintre respondenți declară că vor îmbina utilul cu plăcutul. Pentru 13,5% vizitarea obiectivelor turistice este principalul motiv pentru care merg în concediu în timp ce mai puțin de 1% dintre români au declarat că merg în vacanță pentru cumpărături. 

La întrebarea – Îți achiziționezi online biletele la obiectivele turistice? – peste 42% dintre respondenți afirmă că își cumpără biletele online în timp ce aproape 58% spun că nu fac acest lucru și preferă să le achiziționeze direct de la casele de bilete.

Pentru plata cu cardul spre orice destinație, clienții CEC Bank pot apela la cardul VISA Multicurrency ce oferă acces direct la conturi în zece valute. De asemenea, cheltuielile prilejuite de concediu pot fi plătite cu cardul de credit de la CEC Bank în până la 24 rate lunare fără dobândă, la orice comerciant din lume.

Sondajul a fost realizat online, de comparatorul financiar FinZoom, la cererea CEC Bank, pe un eșantion de circa 1.200 de respondenți din toată țara, reprezentativ pentru utilizatorii de internet. 57,7% dintre respondenți sunt salariați, 83,99% locuiesc la oraș, 37,86% au studii superioare.

CEC Bank este cea mai veche instituție financiară din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și cu active de 83,5 miliarde lei, la sfârșitul anului 2023.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!