13 C
București
joi, septembrie 19, 2024

HoReCa – Vrei să vezi Acropolele din Atena fără mii de turiști în jur? Oferta exclusivistă nu a avut mare succes – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

GRAFIC Săptămâna de tranzacționare care a debutat cu „lunea neagră” a anului 2024 s-a închis cu o sesiune în derivă pe marile burse ale lumii.

18 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a.

Costul este de 5.000 de euro pe grup, deși persoanele care doresc să acopere întreaga taxă de grup pot rezerva un tur pe cont propriu, arată G4Media.

Șapte tururi ghidate exclusive ale Acropolei antice din Atena au fost efectuate de când Ministerul Culturii a introdus acest serviciu la sfârșitul lunii iunie, scrie Kathimerini.

Evenimente

11 septembrie – Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, avocat.ro, CITR
18 septembrie – Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură – Ediția a V-a. Parteneri: avocat.ro
24 septembrie – Eveniment News.ro – ROINVEST – Ediția a V-a. Parteneri: ARB, avocat.ro, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie – Eveniment Profit Energy.forum – Ediția a VIII-al Parteneri: avocat.ro, Raiffeisen Bank
5 noiembrie – Gala Profit – Povești cu Profit… Made in Romania. Parteneri: ARB, avocat.ro, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Acest serviciu premium, disponibil în afara programului obișnuit de funcționare, poate găzdui până la patru grupuri a câte cinci persoane fiecare. Costul este de 5.000 de euro pe grup, deși persoanele care doresc să acopere întreaga taxă de grup pot rezerva un tur pe cont propriu, arată G4Media.

Organizația de gestionare și dezvoltare a resurselor culturale (ODAP) a anunțat că tururile au atras clienți în principal din țările europene, inclusiv grupuri, familii, cupluri și, într-un caz, un vizitator solo.

ODAP a lansat recent pe site-ul său o cerere de interes pentru o campanie de promovare a „Experienței Acropolei”, denumirea oficială a acestor tururi private. Campania de două luni va fi prezentată pe site-uri de turism populare.

Între timp, conform datelor, numărul de vizitatori ai Acropolei rămâne constant, în concordanță cu cifrele de anul trecut, variind între 16 000 și 18 000 zilnic.

Vizitele private, rezervate grupurilor de cel mult cinci persoane, care au provocat controverse atunci când au fost anunțate pentru prima dată, încep la ora locală 07:00 (04:00 GMT) sau pot avea loc seara, după ora locală 20:00 (17:00 GMT).

„Acest serviciu exclusiv este disponibil doar pentru patru grupuri de cel mult cinci persoane și poate include un ghid personal” dacă vizitatorii doresc acest lucru, precizează site-ul Hellenic Heritage, care prezintă tururile sub denumirea „The Acropolis Experience”.

Potrivit presei din Grecia, o primă vizită privată a avut loc la sfârșitul lui iunie, într-o sâmbătă, după închiderea oficială a sitului, fiind realizată de un cuplu rus însoțit de un ghid propriu.

La finele anului trecut era anunțat – Vrei să vezi Acropolele din Atena fără mii de turiști în jurul tău care își fac selfie-uri? O soluție este în lucru, dar v-ar putea costa până la 5.000 de euro, transmite APNews.

Începând cu 1 aprilie 2024, Grecia intenționează să ofere tururi ghidate exclusiviste ale celui mai puternic magnet turistic al său, pentru o mână de vizitatori cu bani, în afara orelor normale de deschidere.

Măsura face parte dintr-o revizuire a politicii de emitere a biletelor pentru siturile arheologice și muzeele grecești, care vor înregistra creșteri începând cu aprilie 2025.

Un oficial din cadrul Ministerului grec al Culturii a declarat atunci că noul serviciu de la Acropole se va aplica unui număr maxim de patru grupuri de până la cinci persoane fiecare. Acesta va costa 5.000 de euro (5.500 de dolari) pe grup, deși persoanele fizice pregătite să acopere întreaga taxă de grup sunt binevenite să viziteze pe cont propriu.

Vizitele, cu ghizi certificați, durează până la două ore; de la 7-9 dimineața, chiar înainte de deschiderea sitului, sau de la 8-10 seara, după închiderea acestuia.

Era indicat că, dacă va merge bine, programul ar putea fi extins din 2025 pentru a include și alte situri importante.

Dominând orizontul Atenei, Acropole și monumentele sale de marmură vechi de 2.500 de ani – inclusiv templul Partenon, ale cărui sculpturi au provocat o dispută de zeci de ani cu Marea Britanie – este cel mai vizitat sit antic din Grecia. Pe fondul unui val de sosiri de turiști în țară, a atras peste 3 milioane de persoane în 2022.

Presa de până la 23.000 de vizitatori zilnici a determinat Ministerul Culturii în septembrie să anunțe plafoane privind numărul de intrări și alte restricții începând cu 2024.

Un consiliu consultativ format din înalți funcționari ai ministerului a decis asupra programului de vizite private, pe fondul unei revizuiri a politicii de emitere a biletelor în această săptămână. Se așteaptă ca guvernul să îl aprobe în mod oficial în zilele următoare.

Noua politică generală privind biletele va intra în vigoare în aprilie 2025. Aceasta va include o creștere cu 50% a prețurilor pentru biletele obișnuite la Acropole, de la 20 la 30 de euro (22-33 de lire sterline) – deși numărul de zile de intrare gratuită în timpul iernii va fi dublat la două pe lună.

Cele mai ieftine bilete pentru siturile și muzeele din Grecia vor crește de la 2 la 5 euro (2,20-5,51 dolari).

Ministerul a declarat că majorarea prețurilor biletelor a fost considerată necesară din cauza creșterii numărului de vizitatori după pandemie, „și a faptului că prețurile actuale … sunt foarte mici în comparație cu media europeană”.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!