27.3 C
București
luni, iunie 17, 2024

Imobiliare – Dezvoltatorul Hercesa își schimbă strategia după creșterea TVA la 9% pentru locuințele noi. Recul de vânzări în ianuarie – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

„Impactul creșterii cotei minime de TVA de la 5% la 9% pentru apartamentele cu un preț maxim de 120.000 de euro se simte deja în piața rezidențială și ne-a determinat să regândim mix-ul de apartamente începând cu a doua clădire din prima fază a Stellaris Residencias. În prima clădire, 75% dintre apartamente au fost concepute

„Impactul creșterii cotei minime de TVA de la 5% la 9% pentru apartamentele cu un preț maxim de 120.000 de euro se simte deja în piața rezidențială și ne-a determinat să regândim mix-ul de apartamente începând cu a doua clădire din prima fază a Stellaris Residencias. În prima clădire, 75% dintre apartamente au fost concepute pentru un preț cu TVA redus”, a declarat Romeo Ghica, manager de operațiuni în cadrul Hercesa România.

„Dezvoltatorii au construit în ultimii cinci ani apartamente cu TVA redus pentru că prețul a fost factorul decisiv pentru decizia de achiziție a clienților. Evoluția pieței din această perioadă, caracterizată prin creșteri de preț, a făcut însă ca TVA-ul redus să mai poată fi aplicat doar în cazul apartamentelor cu două camere”, a adăugat Romeo Ghica.

Preferința din ultimii ani a cumpărătorilor pentru apartamentele cu două camere a creat o serie de perturbări în piața rezidențială, potrivit reprezentantului Hercesa România. Din perspectiva eficientizării costurilor de construcție, cu cât apartamentele sunt mai mici, cu atât necesarul de dotări este mai mare și suprafața utilă raportată la cea construită a clădirii scade: e nevoie de mai multe holuri de distribuție, amplasarea fațadei este mai dificilă și dotarea cu locuri de parcare este mult mai costisitoare.

„Creșterea cotei minime de TVA de la 5% la 9% la achiziția de apartamente a generat un recul al ritmului de vânzări în luna ianuarie 2024”, a afirmat Cornel Itu, director de vânzări al Hercesa România, care mai spune că pe termen mediu, acest impact va fi absorbit și dă ca exemplu blocul L din Vivenda Residencias cu 80 de apartamente în construcție, unde TVA este de 19% și care s-a vândut în proporție de 70%.

Herccesa are 1.000 în construcție și pregătire

Prezentă pe piața din România din 2004, compania și a livrat 1.000 de apartamente în proiectul Vivenda Residencias din zona Titan din București. În 2012, Hercesa România a redeschis Hotelul Cișmigiu, aflat în prezent tot în portofoliul companiei.

Hercesa are acum în construcție și în pregătire 1.000 de apartamente în proiectele Stellaris Residencias și Vivenda Residencias.

Stellaris Residencias, al doilea proiect rezidențial de anvergură dezvoltat de Hercesa România în București, după Vivenda Residencias, este destinat segmentului mediu al pieței rezidențiale și va cuprinde un total de 4.500 de apartamente. Prima fază a Stellaris Residencias presupune o investiție de 59 de milioane de euro, va fi construită în patru etape și va cuprinde 482 de apartamente. Prima clădire rezidențială din Stellaris Residencias, cu un total de 129 de apartamente, are ca termen de finalizare sfârșitul anului 2024.

În paralel, Hercesa România construiește în Vivenda Residencias blocul L, un concept cu doar două apartamente pe etaj, situat lângă supermarketul Lidl, care are termen de finalizare septembrie 2024. 

Anul acesta vor începe lucrările de construcție la Blocul D, prima etapă a ultimei faze a Vivenda Residencias, care presupune o investiție de peste 9 milioane de euro, are ca termen de finalizare septembrie 2025 și va cuprinde 73 de apartamente din totalul de aproape 400 de unități care vor fi dezvoltate în această etapă a proiectului.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!