Motorul creșterii DRS-Architects este dat de dezvoltarea accelerată din retail, intrarea tot mai activă pe piață a unor jucători internaționali, alături de nevoile încă în creștere de pe piața locală.
Unul dintre proiectele la care echipa studioului lucrează este Arena Mall din Bacău, unde suprafața comercială va fi extinsă. Centrul comercial va avea și un parc dematic cu o suprafață de 10.000 mp și încă 1.000 mp dedicați teraselor. Tot aici a fost proiectat și hotelul Mercure, primul de lanț internațional din Bacău.
Segmentul rezidențial continuă să fie unul important, cu proiecte ce vor livra peste 600 de apartamente. În plus, arhitecții lucrează și la un proiect de reconversie, și anume transformarea unei clădiri de birouri cu o suprafață de 40.000 de mp într-una cu spații de locuit.
„Traversăm o perioadă dinamică, cu aproximativ 70% dintre proiecte axate pe retail și rezidențial, dar și cu proiecte de regenerare urbană sau din zona industrială. Anticipam această evoluție, așa că în prima parte a anului am extins echipa cu patru noi arhitecți, astfel încât să putem livra proiectele contractate în parametri optimi”, mai spune Andrei Lefter.
Pentru a doua parte a anului, echipa DRS-Architects estimează același ritm de creștere și o cifră de afaceri la nivel de 2024 care va depăși 1 milion de euro.
Biroul de arhitectură a fost fondat de Andrei Lefter, care și-a început cariera antreprenorială în 2008, ca manager al biroului din București al Lef Proiect. În 2014 a fondat Droid Studio, specializată în realizarea de randări arhitecturale și aplicații de realitate virtuală pentru investitori majori în domeniul imobiliar. Cele două birouri s-au unit și sunt astăzi DRS-Architects.
Pprintre proiectele arhitectului Andrei Lefter și ale echipei DRS-Architects se numără Mega Mall București, Arena Mall Bacău, Hotel Mercure Bacău, complexul rezidențial Lake House București, Cluj Senior Village și multe altele aici. Recent, echipa DRS-Architects a obținut premiul 2 la concursul internațional de soluții de arhitectură pentru transformarea Pieței Victoria (Piața Operei) – Timișoara.
Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).