6 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023

Imobiliare – Meta Estate Trust anunță că și-a depășit ținta de rentabilitate pentru tot anul 2023 în primele nouă luni. Compania raportează un profit net de 7 milioane de lei – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Economica.net - Meta Estate Trust anunță că și-a depășit ținta de rentabilitate pentru tot anul 2023 în primele nouă luni.

Meta Estate Trust anunță că și-a depășit ținta de rentabilitate pentru tot anul 2023 în primele nouă luni.

Meta Estate Trust, (simbol bursier MET), companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar, a anunțat că a înregistat rezultate financiare în creștere în primele nouă luni ale anului 2023.

Activele totale ale Meta Estate Trust au depășit 107 milioane de lei, o creștere de 9% față de sfârșitul anului 2022, finanțate în principal din lichiditățile suplimentare generate de proiectele finalizate în acest an.

„Mi se pare important să înțelegem rezultatele financiare ale Meta Estate Trust în contextul pieței. Anul acesta, piața imobiliară din România a stagnat, iar numărul tranzacțiilor a scăzut. Cu toate acestea, noi am reușit să livrăm rezultate performante și să ne depășim țintele financiare. Acest lucru dovedește faptul că strategia noastră investițională funcționează în orice context de piață și că modelul nostru de business este unul rezilient, adaptabil ciclurilor de piață”, a declarat Alexandru Bonea, CEO Meta Estate Trust.

‘’În viitor, ne vom concentra pe dezvoltarea liniei de afaceri parteneriate cu dezvoltatorii, monetizarea graduală a portofoliului de investiții din linia de afaceri early-stage, și operaționalizarea unor noi proiecte în segmentul de închirieri. Vom continua să extindem portofoliul de proiecte prin utilizarea resurselor proprii și a finanțării bancare suplimentare”, a mai spus Bonea.

Veniturile totale au depășit 15 milioane de lei, în creștere de 35% față de aceeași perioadă a anului precedent, în timp ce cheltuielile operaționale au crescut cu doar 23%. Compania a încasat echivalentul în lei a circa 10,8 milioane de euro din tranzacții aferente investițiilor închise. Profitul net a fost de 7 milioane de lei, un avans de 90% și a depășit valoarea bugetată pentru anul 2023.

„Este foarte important că această performanță financiară a companiei vine pe fondul așezării activității în procese sustenabile și derularea acestor procese de o nouă echipă executivă, cu competențe diverse și complementare, uniți de valori comune și de misiunea de a livra rezultate pentru acționarii companiei. În prezent, cred că Alex a reușit să formeze o echipă foarte bună care poate genera valoare. Și cred că în viitor vom avea parte de multe vești bune de la această echipă.

La capitolul vești bune pentru acționari adăugăm o premieră pentru Meta Estate Trust: urmărim implementarea unei politici de remunerare a acționarilor echilibrate, care armonizează nevoile acestora cu asigurarea resurselor pentru planurile de dezvoltare ale companiei. Am propus pentru următoarea AGOA aprobarea distribuirii de dividende în numerar în valoare brută de 3.757.429,68 de lei”, a spus Tudor Cartianu (Foto), președinte CA Meta Estate Trust.

Structura activelor la 30 septembrie 2023 urmărește strategia investițională a Meta Estate Trust, fiind implementate patru linii mari de afaceri: Parteneriate cu dezvoltatorii cu împărțirea profitului, Early stage sau achiziția de locuințe în faze incipiente ale construcției cu exit înainte sau la finalizarea acestora, Call/Put-Option care presupune pre-contractarea unui imobil viitor sau finalizat, precum și Income recurring care presupune achiziția de locuințe care să genereze venituri din chirii.

Despre Meta Estate Trust

Meta Estate Trust este o companie tip holding, cu activitate în sectorul imobiliar, fondată în martie 2021 de un grup de antreprenori români cu experiență în real estate și piața de capital.

Din 29 august 2022, Meta Estate Trust este listată la Bursa de Valori București, în piața AeRO, având simbolul bursier MET. Începând cu data de 20 martie 2023, acțiunea MET este inclusă în indicele BETAeRO. Compania a investit de la înființare în mai mult de 50 de proiecte imobiliare și a ieșit cu succes până în acest moment din peste 20 de proiecte imobiliare, acționând ca partener al dezvoltatorilor imobiliari prin participare la capital, precum și prin achiziții de locuințe în proiecte rezidențiale în faze incipiente ale construcției (în București și în marile orașe). Politica investițională se bazează pe un mix de tipologii investiționale cu profile de randament și riscuri diferite, cu un portofoliu diversificat și flexibil, care se poate adapta ușor ciclurilor de piață.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!